Nevaspitano dete

Najbolja priča koju ćete ikad poročitati : Kako da reagujete kada se dete nedolično ponaša

Ponekad se događa da je dečija omiljena aktivnost da vas nervira više nego što možete zamisliti. To se može dogoditi kada idete u šetnju ili u supermarket. Ali kako možete zadržati svoju smirenost u tim situacijama kada vaše dijete počinje nedolično da se ponaša i ne može se kontrolisati?

Pronašli smo odgovor na to pitanje u priči o dedi koji je znao tajnu kako da se bavi dečijim hirovima.

Žena u trgovini je došla do dede i njegovog unuka koji se loše ponašao. Bilo joj je očito da je deda imao pune ruke, sa detetom koje je vrištalo za slatkišima, za kolačićima u prolazu, za voćem, žitaricama i sokovima u prolazu.

U međuvremenu, dok je starac radio svoj posao, govorio je smirenim glasom: ”Polako Albert, nećemo još dugo. Polako. ”Zatim je dete opet vrištalo, a žena je čula kako mirno kaže: ”U redu je, Albert. Samo još nekoliko minuta i izaći ćemo odavde. Smiri se.”

Na blagajni je mali dečak počeo bacati predmete iz kolica, a deda je rekao, opet smirenim glasom: ”Albert, Albert, opusti se prijatelju. Nemoj se nervirati. Doći ćemo kući za pet minuta. Ostani smiren Albert.”

Vrlo impresionirana, žena je otišla napolje, gde je čovek stavljao svoje namirnice i dečaka u auto. ”Znate, gospodine, nije da me se tiče, ali bili ste neverovatni. Ne znam kako ste to učinili. Celo vreme, zadržali ste svoju smirenost, i bez obzira koliko je dete vrištalo, vi ste smireno govorili da će sve biti u redu. Albert je vrlo sretan što ima takvog dedu.”

– Hvala, gospođo – rekao je starac – ali ja sam Albert, maleni se zove Stiv.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *