Najbolja grčka ostrva za koja turisti ne znaju

Umesto da idete za gomilom turista koji su se razmileli po Krfu, Kritu, Santoriniju i Mikonosu, pogledajte kako izgledaju ostrva koja nisu masovno posećena jer za njih jako malo ljudi zna.

Kitera

Jedno od najizolovanijih ostrva gde je turizam prilično nerazvijen, ali na njemu ćete uživati u miru i tišini. Kitera je čuvena po netaknutoj prirodi, a jutarnje kupanje i hladnoj i kristalno čistoj vodi vodopada Fonisas i Milopotamos su iskustvo koje se teško prepričava rečima.

Ako volite topliju vodu, tu su fenomenalne plaže koje leče stres. Najpoznatije plaže su Lagkada, Kalami i Palaiopi gde je, po mitu, boginja Afrodita rođena.

Itaka

Nije slučajno što je Odisej skoro 20 godina lutao pre nego što se napokon vratio kući, to jest što je Homer izabrao baš Itaku kao mitsku zemlju i simboliku životnih dostignuća.

Prošetajte šarmantnim glavnim gradom gde ćete naći mnogo prodavnica i restorana u kojima je hrana vrhunskog kvaliteta. Na plaži Skinos nalazi se istoimena vila u kojoj su utočište pronašli Madona, The Beach Boys i ekipa mjuzikla Mama Mia.

Ikaria

Ikariju koju lokalci zovu Nikarija Grci opisuju kao fenomen. Vreme je tu apstraktni pojam, a stanovici ovog ostrva uživaju u sitnim stvarima koje čine život. Ima onih koji spekulišu da se smisao života može pronaći samo ako preuzmete pristup lokalaca s Ikarije.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *