Majce

Na računu su imali 78 dolara i jednu šansu za uspeh. Danas zarađuju 100 MILIONA DOLARA zbog samo TRI REČI

Pokušali su da prodaju majice sa apstraktnim dizajnom, ali to im nije baš išlo. Onda je braći Bertu i Džonu Džekobsu palo na pamet da zbog svakodnevne poplave negativnih vesti svuda oko njih, okušaju tržište nudeći mu pozitivne poruke.

Nalepili su prvo na majice poruku: Život je dobar (Life is Good), i biznis je krenuo kao lud, prenosi njihovu priču CNNMoney.

U tri godine prodaja sa tim sloganom narasla im je na čak milion dolara, a pre toga su bili praktično propali, na računu su imali 78 dolara.

Bilo je to sredinom 90-ih, a sada zarađuju oko 100 miliona dolara godišnje i postali su poznati lajfstajl brend koji uključuje majice, pidžame, nakit pa čak i ukrase za kuću koje prodaju u 2500 prodavnica u SAD-u i Kanadi, kao i preko e-prodavnica.

Kažu, njihov je cilj je isti kao i na početku, širenje optimizma.

-To je misija koja se danas čini više živa nego ikad, kaže Bert Džekobs.

Svakako, dobro su unovčili potrebu ljudi za optimizmom u kombinaciji sa vlastitim umetničkim sklonostima. Braća su još uvek i vlasnici i menadžeri kompanije koja sedište ima u Bostonu. Takođe, imaju 178 zaposlenih, a kompanija 10 posto zarade donira za siromašnu decu.

Iako je njihov posao danas znatno veći nego što je bio kada su počeli, braća Džekobs tvrde da se njihova misija nije promenila.

– Mi želimo da širimo optimizam, jer smatramo da je danas to važnije nego ikada pre, zaključili su.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *