MISTERIJA DUGA 36 GODINA Devojčica je nestala u supermarketu na svoj rođendan, a sada se POJAVIO NOVI TRAG

Britanka Ketris Li (2) je nestala dok je s majkom i tetkom bila u supermarketu davne 1981. godine. Istražitelji nisu odbacili mogućnost da je oteta, te da je i dalje živa, pa se potraga za njom nastavlja i posle tri i po decenije.

Tada dvogodišnja devojčica Ketris Li je nestala pre 37 godina u gradu Paderborn u nemačkoj pokrajini Severna Rajna-Vestfalija.

U utorak je počela nova akcija u kojoj je britanska policija tražila nestalu Ketris na obali rečice Alme. Nemačka policija je, naime, dobila dojavu koju su odlučili istražiti.

Kobnog 28. novembra 1981. godine curica je bila s roditeljima u supermarketu. Toga je dana slavila drugi rođendan. Njen otac Ričard je bio narednik u britanskoj vojsci smeštenoj u Nemačkoj. Budući da je parking bio prepun, Ričard Li je ostao u automobilu, Ketris, njena majka Šeron i tetka su bile u prodavnici.

Šeron je na blagajni shvatila da nije uzela čips. Ostavila je ćerku i tetku same i vratila se među police. Curica je tada nestala u gužvi, a tetka je kasnije rekla kako je mislila da je Ketris otišla za majkom.

Počela je potraga. Nemačka policija i britanske trupe su nedeljama pretraživale šume i polja. Devojčicu je tražio i helikopter, ali sve je bilo uzalud. Jedna od teorija istražitelja je bila da se curica utopila u reci Lipe te da bi se njeno telo moglo nalaziti u tri kilometara udaljenom jezeru. Pretražili su i jezero, no Ketris nisu našli. Istraga se nastavila.

Godine 2012. slučaj je preuzela posebna jedinica britanske vojne policije, nisu isključili mogućnost da je Ketris oteta i da bi mogla biti živa. Njenim slučajem se 2013. bavila i nemačka TV serija “Aktencajhen XY” koja govori o nerešenim slučajevima.

U martu 2017. godine objavljen je fotorobot muškarca kojeg su svedoci videli kako na dan nestanka Ketris u blizini trgovine stavlja dete u zeleni automobil. I taj trag dosad nije vodio nikuda. No nedavno se policiji javio svedok koji je rekao da je video spornog dana zelenu limuzinu i muškarca s fotorobota na mostu preko Alme.

Policija je dojavu shvatila ozbiljno i počeli su potragu. U narednih pet nedelja će pretražiti oko 200 metara obale reke. Nadaju se da bi mogli pronaći odeću nestale Ketris, ali se boje da bi mogli pronaći i njen leš.

U četvrtak će u Paderborn doći i Ričard Li kako bi nadzirao potragu. On se i dalje nada da je njegova kćerka oteta i da živi negde pod drugim identitetom. U novembru prošle godine objavljena je fotografija Ketris kako bi ona mogla izgledati danas. Ona bi danas imala 38 godina.

Policija moli da im se jave svi vozači iz Paderborn i okolice koji su 1981. vozili zelenu limuzinu kako bi ih isključili iz istrage.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *