Zdravko Colic

MISLILI STE DA ZARAĐUJE MILIONE, međutim, Čola je otkrio pravu istinu: Ovoliko je zaradio prošle godine

O zaradi najvećeg pevača sa prostora čitavog Balkana, Zdravka Čolića spekulisalo se uvek. Međutim, prvi put za javnosti otkrio je koliko zapravo zarađuje danas.

Tokom svoje bogate karijere, održao je veliki broj nastupa. Pored pevanja, bavio se komponovanjem, a na pitanje novinara koliko je prošle godine zaradio od “Sokoja”, organizacije muzičkih autora Srbije, legenda Jugoslovenske scene odgovorio je:

– Između četiri i pet hiljada dinara. Možda bih više dobio kao autor, ali neke radio i TV stanice “Sokoju” dostavljaju košuljice, a neke ih ne pišu. Više dobijam za izvođačka prava, tu malo više zaradim nego od autorskog dela, što je sasvim normalno. Kao izvođač si prisutan svuda, a kad si autor, drugi više zarade nego ti. Eto, kapne malo, kao neka penzija – izjavio je Čola.

ČOLINA PESMA KOJA NOSI TRAGEDIJU: EVO KOME JE POSVEĆENA „ONA SPAVA“ (FOTO)

Čolina pesma koja je prodata u 150 000 primeraka širom Jugoslavije u sebi nosi crnilo .

Naime, tekst pesme „Ona spava“, koji su pisali Kornelije Kovač i Velizar Šofranac, pisan je u čast Milice Kostić koja je skočila sa 11. sprata kako bi pobegla od grupe silovatelja.

Tragedija se desila pre 44 godine kada je Milica, koja je bila učenica srednje medicinske škole u Kruševcu, krenula na prvi čas. Milica je došla dosta pre početka časa, te je odlučila da prošeta ulicama Kruševca.

Tada, na ulici joj je prišao momak i zamolio je za pomoć. Naime, trebalo je da ona dođe do njegovog stana i pozove njegovu devojku, čiji su roiditelji bili strogi.

Ispostavailo se da je to bio samo podmukli plan petorice nasilnika, koji su želeli da izvrše grupno silovanje.

Milica je preklinjala za milost, ali nasilnci nisu odustajali od svoje namere. Kada je ostala sama u sobi, Milica je iskočila kroz prozor sa 11. sprata, kako bi sačuvala svoju čast.

„Nikad vise snene oci
nikad vise crne kose
nikad vise noge bose
sto je nose, sto je nose
nece vidjet’ smiraj dana
ona spava, ona spava…“ reči su posvećene ovoj tragično nastradaloj crnokosi.

https://youtu.be/klmJX5INRFU

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *