Milos Bikovic

MILOŠ BIKOVIĆ PROGOVORIO O TEŠKOM ODRASTANJU, NARKOTICIMA I SAOBRAĆAJKI!

Miloš Biković, kao jedan od omiljenih glumaca mlađe generacije, ne samo u Srbiji nego i u Rusiji, danas živi svoj san, ali život ga nije mazio u prošlosti.

Naime, 30-godišnji glumac se u poslednjem intervjuu za Hello prisetio kako je to bilo odrastati u jednom od najtežih perioda u novijoj srpskoj istoriji.

– Ja sam devedesetih bio dete. Sećam se nemaštine, krize, malo nasilja u školi i u kraju, a onda – bombardovanje. Ali devedesete se nisu završile 1999. godine. Samo su se malo maskirali akteri, pritajili su se, jer taj duh i dalje postoji, samo u manjoj meri.

Primitivni duh u kom pobeđuju jači, ali i luđi, duh besmislene agresije i autodestruktivnosti, kao i duhovna kriza koja sa sobom povlači srozavanje svih ljudskih vrednosti – počeo je svoje izlaganje Miloš, a zatim prešao na detalje koji nisu nimalo prijatni za slušanje.

– Krajem devedesetih sam u saobraćajnoj nesreći izgubio drugara kog sam poznavao deset godina. Vozači su bili pod uticajem droge koja se tada “rasturala”. On je samo stajao na ulici. U gimnaziji nam se ubio drugar iz odeljenja. Pištoljem je sebi oduzeo život. Imao je 15 godina. U mojoj i susednim školama slučajevi ubistva i samoubistva bili su česti – sa gorčinom se prisetio Biković.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *