Rodjen bez ruku

Menadžerka je mene i mog sina ISTERALA iz restorana samo zato što on izgleda OVAKO! Tužna sam i LJUTA!

Ova priča obišla je Ameriku i bila je uzrok za niz polemika i diskusija o poštovanju ljudskih prava i uvažavanju ljudi sa invaliditetom. Naime, restoran u američkoj državi Arkanzas optužen je za diskrimaciju nakon što je menadžerka istog sramno postupila prema trogodišnjem dečaku, zabranivši mu da jede unutar sale.

Naime, trogodišnji Vilijam, koji je rođen bez ruku, obedovao je u društvu majke, a to je radio tako što je stopalima prinosio vafle. Ovo je jedini način na koji ovaj mališan može da jede, a to je naučio u okviru terapije koju je pohađao.

Kada je ugledala taj prizor, menadžerka restorana je prišla stolu, te drskim tonom uputila kritiku Vilijamu govoreći da prestane to da radi, te da je takav način unosa hrane krajnje nehigijenski.

“Upitala sam je koja je razlika između šaka i stopala. Da li je i druge goste pitala da li su oprali ruke pre nego što su seli da jedu. Svi u restoranu su gledali u nas i podržavali su nas. Ponudili su nam besplatan obrok, ali smo rešili da odemo zbog načina na koji su tretirali Vilijama. Bio je diskriminisan samo zato što je rođen bez ruku”, izjavila je uznemirena majka Aleksis Benkroft.

Aleksis je istakla i da je svom sinu oprala noge u toaletu restorana pre nego što su seli za sto, kao i da uvek vodi računa o higijeni svog deteta. Nakon ovog incidenta, porodica je napustila restoran i nije platila račun.

I ostali gosti u ovom objektu bili su uznemireni zbog ponašanja menadžerke, a nekoliko njih je takođe napustilo restoran.

Radnici restorana javili su se ogorčenoj majci putem Fejsbuka nakon neprijatne scene, uz izvinjenje i komentar da se stide zbog onoga što im se desilo.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *