Velicina penisa

Koliko zapravo treba da bude dugačak? Sve ispod OVE CIFRE može da se nazove MIKROPENISOM

Svi muškarci to pitaju, a ovo je konačan i definitivan odgovor.

Veličina penisa je stvar koja najčešžće zabrinjava muškarce. Ne vredi ni kada žene govore da čak i seks sa mikropenisom može da bude sjajan uz ove trikove, njih i dalje interesuje samo kako da uvećaju penis.

ŠTA UOPŠTE UTIČE NA VELIČINU?

Y hromozom je taj koji određuje hoće li embrion imati penis, a istraživanja pokazuju da samu veličinu određuje kombinacija gena majke i oca.

– Iako je većina gena odgovornih za veličinu penisa na X hromozomu, postoje geni u Y hromozomu koji imaju veze s dužinom i obimom penisa. Zato ne možete da krivite mamu za svoj mali penis – poručuje dr Jamin Brahmbhat, urolog s Floride.

Naime, tokom prvih sedam nedelja u materici, embrion nema penis. Tek nakon tog vremena, embrion razvija muške ili ženske genitalije. Za one sa Y hromozomom, to znači da će imati penis, a naučnici i dalje ne mogu da se slože oko toga da li je odnos genetskog uticaja majke i oca na veličinu penisa 50/50, 60/40 ili čak i neki drugi odnos.

Ipak, neki stručnjaci veruju da postoji veći uticaj dva X hromozoma majke, jer braća istih roditelja mogu imati znatno različite veličine penisa. Ako bi veličina bila u potpunosti zavisna od Y hromozoma, braća sa istim ocem imali bi suštinski isti penis.

NIJE SVE GENETIKA

Iako ona igra veliku ulogu, ima još par stvari koje određuju veličinu penisa – recimo, da li je majka u trudnoći bila izložena alkoholu, lekovima ili hemikalijama poput ftalata.

U svakom slučaju, penis u dužinu i debljinu kreće da raste na početku puberteta, a prestaje sa rastom na kraju puberteta. Njegov rast regulišu testosteron koji je zadužen za dužinu i hormon rasta koji utiče na obim.

KOJI JE PROSEK?

I konačno, ono što zanima većinu muškaraca. Koja je prosečna veličina penisa? Evo tačnih mera.

– Opušten penis je u proseku dug između 8,5 i 10,2cm.

– Dužina prosečnog penisa u erekciji je 14.7cm

– Imajte na umu da manji opušten penis ne znači odmah i mikropenis. Manji penis za vreme erekcije obično naraste više od onih većih.

– Više od 90 odsto muškaraca ima penis koji spada u prosek, svega 10 odsto ima izrazito mali ili veliki penis.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *