SEks mesecno

Koliko češto prosečni parovi imaju seks?

Jedna studija otkriva brojke.

Nema sumnje da su parovi najaktivniji tek nakon upoznavanja i upuštanja u seksualne odnose, kao i tokom perioda medenog meseca. Ali pravo pitanje glasi, koliko parovi upražnjuju seks kada se ugasi ona prvobitna iskra požude? Nauka ima odgovor.

Prema podacima studije koja je objavljena u magazinu Archives of Sexual Behaviour, parovi koji su u braku i žive zajedno imaju oko 51 seksualni odnos tokom godine, drugim rečima u proseku jednom nedeljno.

U poređenju sa ranijim podacima koji otkrivaju da odrasla osoba u proseku ima 54 seksualna odnosa godišnje, ti rezultati su prilično slični.

Međutim, interesantno je to da statistike beleže pad seksualne aktivnosti predhodnih nekoliko godina u odnosu na period između 2000. i 2004. godine, i to za čitavih devet seksualnih odnosa manje.

“Danas postoji mnogo više načina da provedemo slobodno vreme kod kuće”, kaže autorka studije i prefesorka psihologije Džin Tvenge sa Univerziteta San Dijego.

Druga starija istraživanja su potvrdila ova razmišljanja. Naučna studija sa Univerziteta Čikago otkrila je da gotovo trećina parova ima seks dva ili tri puta nedeljno, dok polovina njih kaže da imaju seksualne odnose par puta mesečno.

U međuvremenu, jedno otkriće publikovano u specijalizovanom časopisu Social Psychological and Personality Science, sugeriše da više nije nužno i bolje kada je reč o seksu. I dok se parovi koji imaju seks jednom nedeljno osećaju srećnije, s druge strane parovi koji uspevaju da imaju više seksa tokom nedelje, nisu nužno srećniji od ovih prvih.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *