Kako poceti sa vodjenjem ljubavi a prestati sa seksom

Seks ili vodjenje ljubavi? Kako prestati s aseksom i poceti sa vodjenjem ljubabvi.

Prijatno je, senzualnije i dovodi do slatkih muka. Evo kako da od seksa napravite najlepše vođenje ljubavi koje ste do sada iskusili.

Činjenica da je vođenje ljubavi bolje od upražnjavanja seksa nije iznenađujuća. To je potpuno novi nivo intimnosti koji većina parova zaboravi nakon što medenom mesecu dođe kraj.

Iako telesni, animalistički seks može biti veoma vreo i neverovatno vredan, vođenje ljubavi nudi nešto što on jednostavno nikada neće biti u mogućnosti. Emocije i osećanja koje lebde nad vama i vašim partnerom mogu učiniti da posebno veče iz fizičkog akta preraste u nešto mnogo bolje.

Ako ste više imali seksa nego vodili ljubav sa vašim partnerom, postoji nekoliko načina da to promenite i da sledeći put kada postanete intimni, to bude ljubav, a ne samo seks.

1. Pustite malo muzike
Ako želite da seks pretvorite u ljubav, dodavanje muzike će definitivno pomoći. Napravite plejlistu laganih, ljubavnih pesama koje će vas uvesti u taj očaravajući momenat.

Važno je da pesme govore o ljubavi, a ne striktno o seksu, u cilju da izbegnete pokretanje seksualnog ’’drajva’’, koji će vas skrenuti sa cilja. Lagane, akustične, ljubavne pesme su najbolji izbor, jer će vam oboma pomoći da osetite ljubav u vazduhu i primenite je u krevetu.

2. Zapalite sveće
Zapaljene sveće u kupatilu govore same za sebe. Prigušena svetla stvaraju ambijent koji je nemoguće ignorisati. Sveće koje vas okružuju u kombinaciji sa muzikom u pozadini stvaraju scenu za vođenje ljubavi koju nikada nećete zaboraviti. Samo se uverite da vi ili vaš partner znate gde su izlazi u slučaju požara i protivpožarni aparat za slučaj da se sveće omaknu kontroli. Na kraju krajeva, bezbednost je na prvom mestu.

3. Produžite predigru
Put do seksa može biti vreo koliko i sam seks, stoga, kada produžite predigru kako biste obezbedili vođenje ljubavi, povećavate šanse da to i postignete. Ljubite svog partnera od glave do pete, istražujući svaki centimetar njegovog tela, a dopustite mu da i on učini isto.

Kada ste u mogućnosti da budete ranjivi pred svojim partnerom i dozvoljavate mu da on bude ranjiv pred vama, emocionalna konekcija će rasti dok se seks ne pretvori u vođenje ljubavi. Sveće će goreti svuda oko vas, a muzika će emocijama ispunjivati prostoriju, što će vama i vašem partneru omogućiti da se osećate kao da ste u sopstvenoj ljubavnoj sceni za film.

4. Ostvarujte kontakt očima
Moć koju kontakt očima poseduje je često loše procenjena. Stvar je u tome da kontakt očima može pomoći da dođete do cilja, ukoliko ste povezani sa osobom sa kojom vodite ljubav. Kada se duboko zagledate jedno drugom u oči u toku odnosa, možete dostići novi nivo intimnosti koji će lako seks pretvoriti u vođenje ljubavi.

5. Praktikujte ’’licem u lice’’ poze
Kada imate seks sa nekim, apsolutno je nebitno koje ćete poze praktikovati jer vam je oboma jedino stalo da dođete do vrhunca. Ali, kada vodite ljubav, to je potpuno drugačije iskustvo.

Upravo iz tog razloga, kada vodite ljubav sa partnerom, veoma je važno da praktikujete ’’licem u lice’’ i ’’prsa u prsa’’ poze, kako biste bili zajedno u tom neopisivom trenutku. To će vam omogućiti da vaša tela ostanu bliže, kao i da održite kontakt očima tokom vođenja ljubavi. Kada ste u mogućnosti da obavijate ruke jedno oko drugog i držite telo uz telo, omogućićete da se ostvarena blizina nastavi.

Izvor: zenski magazin

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *