Kako izgledaju 10 najbogatijih žena na svetu i čime se one bave

Kada neko kaže „bogata žena“, u glavi su nam odmah slike poznatih glumica, top-modela i žena bogatih muškaraca.

Mi smo odlučili da srušimo stereotip, i da vam pokažemo te žene koje upravljaju svojim sopstvenim milionima, čak i milijardama.

10. Pansi Ho, Kina

Godine: 54.
Imovinsko stanje: 3,4 milijarde dolara.

Pansi Ho, kćerka vlasnika kockarske kompanije u Kini, Stenli Hoa. Pansi ima 16 braće i sestara, ali je samo ona zaradila svoje milijarde. Danas je njeno imovinsko stanje mnogo veće od očevog.

9. Margarita Lui-Drejfus, Francuska

Godine: 55.
Imovinsko stanje: 5,3 milijarde dolara.

Najbogatija Ruskinja na svetu, Margarita Lui-Drejfus, rođena kao Margarita Bogdanova. Posle muževljeve smrti pripala joj je kompanija i fudbalski klub „Olimpik“. Danas je Margarita generalni direktor svoje kompanije, pored toga, udala se još jednom i ima dvoje dece.

8. Keri Perodo, Singapur

Godine: 66.
Imovinsko stanje: 5,3 milijarde dolara.

Keri je dobila nekoliko milijardi dolara nakon smrti muža. Gubert Perado je bio vlasnik jedne od najvećih privatnih naftnih kompanija. Danas ovom kompanijom upravlja njihov sin, a Keri se bavi humanitarnim radom, i izgleda predivno u svojoj 66. godini.

7. Šarlota Kaziragi, Monako

Godine: 31.
Imovinsko stanje: 5,7 milijardi dolara.

Šarlota Kaziragi je osma po redu na prestolu Monaka. Unuka Grejs Keli radi kao novinarka, a slobodno vreme posvećuje konjičkom sportu. I zašto da se krije, Šarlota je od babe nasledila ne samo kraljevska bogatstva, već i lepotu.

6. Kristi Volton, SAD

Godine: 68.
Imovinsko stanje: 6,1 milijarda dolara.

Udovici naslednika svetske mreže Wal-Mart je dugo trebalo da uđe u 20 najbogatijih ljudi na planeti. Danas se njeno imovinsko stanje smanjilo, ali je zato ona i dalje jedna od najpoznatijih žena-filantropa u svetu.

5. Ajris Fontbona, Čile

Godine: 74.
Imovinsko stanje: 13,7 milijardi dolara.

Ajris Fontbona je dobila nasledstvo posle muževljeve smrti. Postala je najbogatija Čileanka u svetu, i u svojoj 74. godini Ajris upravlja porodičnim biznisom, i mora se priznati, izgleda predivno.

4. Loren Pauel Džobs, SAD

Godine: 53.
Imovinsko stanje: 20 milijardi dolara.

Udovica osnivača kompanije Apple sve više privlači pažnju javnosti. Nakon što je posle muževljeve smrti dobila akcije, Loren Pauel Džobs je zauzela jedno od vodećih mesta na spisku najbogatijih žena planete, nastavila je da vodi posao i ozbiljno počela da se bavi humanitarnim radom.

3. Suzana Klaten, Nemačka

Godine: 55.
Imovinsko stanje: 22,5 milijardi dolara.

Suzana Klaten zajedno s bratom upravlja polovinom akcija BMW, a pored toga je i na čelu jedne farmaceutske kompanije. Najbogatija žena Nemačke uspešno vodi biznis, a slobodno vreme provodi u krugu porodice.

2. Elis Volton, SAD

Godine: 67.
Imovinsko stanje: 38,7 milijardi dolara.

I opet ćemo pomenuti mrežu Wal-Mart: kćerka njenog osnivača, Sema Voltona, je na 2. mestu naše liste. Elis se bavi umetnošću i pravi sopstvenu kolekciju, a takođe je i otvorila Muzej američke umetnosti 2011. god. Kad imaš na računu desetine milijardi dolara možeš da se opustiš i da radiš ono što voliš.

1. Lilian Betankur, Francuska

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *