Deca na prodaju

Jeziv oglas na sajtu: Za sve koji su zainteresovani za kupovinu, imamo decu svih uzrasta

Cene variraju u zavisnosti od boje kože, pola, zdravstvenog stanja, boje kose i očiju, kao i niza drugih karakteristika

– Za one koji su zainteresovani za usvajanje ili kupovinu, imamo decu za prodaju svih uzrasta – stoji na sajtu koji nudi od novorođenčadi do starije dece čiji, roditelji nisu poznati.

Cene variraju u zavisnosti od boje kože, pola, zdravstvenog stanja, boje kose i očiju, kao i niza drugih karakteristika.

Inženjer kompjuterskih nauka otkrio je slučajno ovaj užasan sajt dok je pravio straicu na Fejsbuku za pomoć u pronalaženju nestale dece. Remi el-Gebali rekao je da njegova stranica, koja ima 12 miliona pratilaca, pomaže porodicama čija su deca nestala objavljivanjem njihovih slika i kontakata roditelja, za slučaj da neko ima neku korisnu informaciju.

Upravo su mu neki od pratilaca njegove stranice koji žive u gradu El Šoruk, severoistočno od Kaira, prijavili sumnjivi stan u kojem živi veći broj mališana i u “koji često dolaze porodice koje odlaze sa decom”.

Kako su opisali, porodice uglavnom dolaze skupocenim automobilima i vidi se da su bogati. Kada su prijavili policiji, ispostavilo se da su u stanu kidnaperi koji su nameravali da prodaju decu.

Od tog slučaja, Gebali se, kako je rekao, posebno zainteresovao za načine na koji kidnaperi i krijumčari dece dolaze do potencijalnih kupaca. Dok je to istraživao, Gebali je naišao na šokantan sajt za prodaju dece.

Takođe, otkrio je da je vlasnik sajta arapski državljanin sa prebivalištem u Holandiji. Uspeo je da otkrije na koji način se odvija proces prodaje dece putem sajta. Obavestio je policiju i centar za trgovinu ljudima, nakon čega su nadležni odmah preduzeli mere.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *