Facebook veza

Jedna od najvećih kompanija uvela je nova pravila za PAROVE NA POSLU i mnogi će biti RAZOČARANI

Zaposleni u Fejsbuku imaju pravo da pozovu kolegu samo jednom na ljubavni sastanak. Ako druga strana odbije, onaj koji je pozvao na sastanak ne sme to ponovo da je pita.

Čak i ako je odbijanje delovalo više kao nećkanje, ili je osoba bila u nemogućnosti da tog dana izađe na sastanak, njen kolega više ne sme da je ponovo pozove van.

– I odgovor “zauzet sam” i “ne mogu te noći” sadrže “ne”, što znači da nezainteresovani radnici ne moraju da ponavljaju svoje odbijanje – mogu nekog posredno odbiti – kaže šef “Fejsbuka” za pravne stvari među zaposlenima, preneo je “Gizmodo”.

U slučaju da je poziv za sastanak prihvaćen, radnici ne moraju da to prijave odeljenju za ljudske resurse, čak i ako je u pitanju nesrazmeran odnos moći ili ovlašćenja. Ali, u slučaju konflikta interesa, radnici moraju prijaviti svoj sastanak kompaniji.

I “Gugl”, koji je prvi implementirao zvaničnu politiku sastanka među zaposlenima 2004, ima slična pravila o konfliktima interesa i obeshrabruje ljubavne veze među zaposlenima koji su u neravnoteži po funkcijama. Međutim, portparol “Gugla” kaže da nema formalnog pravila o tome koliko puta jedan radnik može pozvati drugog na sastanak, naveo je “Njuzer”.

– Romantične veze između kolega mogu, zavisno od uloge i funkcije, stvoriti konflikt interesa. U tom slučaju, može doći do promena radnog aranžmana ili čak otpuštanja jednog radnika ili oba radnika – navodi se u “Guglovom” kodu ponašanja.

Iako “Fejsbukova” pravila mogu delovati validno, nejasno je šta se tačno računa kao “poziv na sastanak” u Silicijumskoj dolini u kojoj je, kao i u drugim poslovnim okruženjima, uobičajeno neromantično povezivanje.

– Nisam znala da li me kolege zovu na sastanak ili ne. Otišla sam na nekoliko sastanaka verujući da je u pitanju prijateljski odlazak na piće – istakla je Ana Vud, koja je radila u “Guglu” četiri godine.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *