Izdata naredba za privođenje Milana Kalinića!

Glumac i voditelj Milan Kalinić u nepovoljnom je položaju, budući da je Prekršajni sud u Beogradu izdao dve naredbe za njegovo privođenje zbog neodazivanja na sudske pozive.

Kalinić, koji je poznbat po bahatoj vožnji, nije promenio svoje ponašanje pa je “zaradio” ogroman broj kazni.

Kalinić je napravio dva saobraćajna prekršaja – prvi je bio prebrza vožnja u naseljenom mestu, a drugi nepropisno preticanje, ali se nijednom nije odazvao na poziv suda radi izricanja presude i kazne.

– Prekršajni sud u Beogradu raspisao je dve potrage za Milanom Kalinićem zbog neodazivanja na dva sudska poziva. Pošto su se pozivi svaki put vraćali i samim tim je bilo nemoguće locirati glumca, sudija je bio primoran da policiji da naredbu za njegovo privođenje – kaže dobro obavešteni izvor i dodaje da ni policija nije imala više sreće:

– Iako su nekoliko puta dolazili na Kalinićevu adresu kako bi ga priveli zbog neodazivanja na sudske pozive, policajci nijednom nisu zatekli poznatog glumca kod kuće, niti se on i jednom pojavio na sudu u međuvremenu.

Prva naredba za privođenje izdata je još u februaru prošle godine, a druga u septembru, tako da će za mesec dana biti tačno godinu dana koliko ga traže sud i policija i ne mogu da ga lociraju. Inače Kalinić se u međuvremenu slobodno kreće i prisutan je u javnom životu, bilo da igra predstave ili gostuje na TV, ali prosto nikada nije kod kuće kada ga policija traži – kaže izvor upućen u ceo slučaj.

Već kažnjavan zbog bahate vožnje

Tokom prethodnih godinu godina Kalinić je više puta kažnjavan zbog neprimerene vožnje. Uglavnom su bile u pitanju kazne zbog prebrze vožnje, a zbog sudara u Brusu glumcu je bila oduzeta i saobraćajna dozvola.

Pre dve godine Osnovno javno tužilaštvo u Brusu zatražilo je novčanu kaznu od 250.000 dinara i šest meseci zabrane upravljanja motornim vozilom za voditelja zbog izazivanja saobraćajke koja se u bruskom selu Dupci odigrala 1. februara 2015. godine. Tada je Kalinić svojim džipom udario u oštroj krivini u drugo putničko vozilo i izazvao udes u kome su bili povređeni mađarski državljani.

Sud je tada zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja propisao obaveznu meru privremenog oduzimanja vozačke dozvole Kaliniću, a glumac je nakon toga na sudu izjavio da nije vozio bahato, već da je samo naleteo na poledicu, što mu je omelo vožnju i izazvalo sudar.

Ipak Prekršajni sud doneo je odluku da glumac može samostalno da se javi sudu zbog prekršaja određenim danima.

– Zbog nemogućnosti da ga locira i dovede na ročište, sudija Prekršajnog suda u Beogradu otvorio je mogućnost da se Kalinić sam javi sudu. Zbog prvog prekršaja – brze vožnje, glumac to može uraditi svake srede od 10h do 13h, dok bi za drugi prekršaj trebalo da se javi bilo kog četvrtka u istom vremenskom intervalu – navodi izvor, i dodaje:

– Ipak, Milan se još uvek nije pojavio na sudu, niti odazvao, pa odaje utisak da pokušava da izbegne izricanje kazne zbog neprimerene vožnje i nepoštovanja saobraćajnih pravila – zaključuje dobro obavešteni izvor.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *