Aca Lukas ulica

“IZ STANA MU IZLAZE RAŠČUPANE DEVOJKE” Komšije Ace Lukasa otkrile šokantne detalje života poznatog folkera zbog kojeg često ZOVU I POLICIJU

Proteklih meseci razni skandali vezuju se za ime folk pevača Acu Lukasa, od toga da ga je bivša supruga Sonja napustila i optužila ga za nasilje u porodici, preko afera sa koleginicom do veze sa bosanskom starletom Božanom Vujović, koja je hapšena zbog sumnje da se bavi prostitucijom

Onda je prozivao homoseksualce i govorom mržnje izrekao razne osude na njihov račun. Kako bolje proveriti sve ove priče i saznati kako stvarno živi poznati pevač nego popričati sa njegovim komšijama, koji često bolje znaju kako javne ličnosti vode svoje živote nego njihovi bližnji.

Sa ovom idejom krenuli smo put Lukasovog penthausa na Voždovcu, gde je donedavno živeo sa suprugom Sonjom i ćerkicom Viktorijom, a sada je porodični dom pretvorio u momački stan.

– Živim u blizini, ali me nervira kada prolazim pored njegove zgrade, što mu je auto stalno nepropisno parkiran pa moram da silazim sa trotoara na ulicu da bih ga zaobišao. A pauk, nikada ga nije digao. Zašto je on povlašćen, hoće li neko to da mi objasni?! – pitao nas je stariji gospodin kojeg smo sreli i pokazao na automobil pevača.

On nas je uputio na svoju sestru koja živi u Lukasovom ulazu da bismo saznali nešto više o pevaču:

– On je divan komšija, uvek se lepo javi i izvrstan je muzičar. Stalno svira klavir, ali meni lično ne smeta, baš mi prija. Mnoge komšije se bune, ali ne i ja. A tu Božanu, za koju se piše da mu je nova devojka, nisam videla u njegovom društvu – rekla nam je ljubazna gospođa, a onda smo se vratili u dvorište zgrade.

Nekoliko Lukasovih komšija na pitanje o pevaču samo je odmahnulo rukom, a onda je iz zgrade izašla jedna starija plavuša da prošeta pse i bila je baš orna za priču. Kako i ne bi, kada je prva komšinica Vuksanovića i zna o njemu baš sve.

– Živim u stanu pored njegovog. Mnogo imam problema sa njim. Otkada se Sonja iselila, više nije došla u stan, ali mu zato stalno dolazi gomila raznih devojaka. Prave žurke, galame, to je nesnošljivo. Jedno jutro ušla sam u lift sa psima, a iz njegovog stana izlaze dve devojke raščupane, izgledale su užasno, javile su mi se i sagle se da pomaze pse. Morala sam kućne ljubimce da dezinfikujem zbog njih. Mnoge komšije i ja stalno zovemo komunalnu policiju zbog njega jer svira klavir i popodne za vreme odmora i tokom noći. Dođu, opomenu ga, a onda on u šest ujutru ponovo počne da svira i tako do deset. To je nepodnošljivo – kaže komšinica, koja nije želela da joj spominjemo ime da ne bi imala dodatnih problema sa Lukasom.

– Sonja ne dolazi više, a ćerku Viktoriju povremeno dovede, poslednji put sam je videla za Novu godinu. Nekad stvarno ume da bude fin i ljubazan, ali to kad je normalan, ali kad je, čini mi se pijan, ne može sa njim da se razgovara. Sa jednim komšijom se posvađao zbog parking mesta. Ne znam ko je kome stao na mesto, ali je Lukas potpuno izgubio nerve – ispričala nam je Lukasova prva komšinica pikanterije iz pevačevog privatnog života.

Iako komšije Vuksanovića hvale kao muzičara, kao suseda ga ne podnose, makar većina njih jer ga smatraju bahatim.

– Jeste pravio probleme, ali se u poslednje vreme primirio. Čini mi se kao da se zaljubio. Kako prođe pored mene, ostavi miris parfema, a donedavno je izgledao baš bez veze i osećao se na duvan i alkohol. Mada, mislim da i dalje pati za Sonjom. Stalno svira neke tužne pesme Olivera Dragojevića, oseća se ta tuga u glasu kad zapeva. Vidim da mu je sin ovih dana tu, možda se preselio kod oca – kaže komšinica, i dodaje:

– Aca ima ustaljen ritam, kada nema tezgu, okuplja tu kojekakve prijatelje, pa svira i probija nam glavu do jutra. Onda zaspi pa se probudi oko dva, spremi se i ode na ručak u restoran Aleksandre Prijović i Filipa. Posle ko zna gde ide. Dok je Sonja bila tu, vodio je malo bolji život, držala ga je pod kontrolom iako su se žustro svađali. Čula se dreka i vika, lupanje vratima, a i bunde su letele.

Iako smo proveli dan u razgovoru sa Lukasovim komšijama, njega nismo sreli. Auto mu je sve vreme bio parkiran ispred zgrade, ali je on odlučio da ne izlazi.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *