Trudan muskarac

Ispovest trudnog MUŠKARCA: Govore mi da sam nakaza, a moja majka OVAKO reaguje

Za Tristana Risa i Bifa Čeploua čulo se pre nekoliko godina kada su se borili da usvoje Bifovog sestrića i sestričinu, koji su odrastali u traumatičnim uslovima. Sada, nakon što su dobili starateljstvo, njih dvojica planiraju treće dete. Transrodni Ris je trudan!

Nakon svega, par je otkrio kako se odlučio na to da imaju dete, kako si njihove porodice reagovale, ali kako su se i drugi iz okruženja ponašali prema trudnom muškarcu.

Pripreme za trudnoću

Kako bi ostao trudan, Ris je prestao da uzima testosteron, što znači da je nakon 10 godina ponovo imao menstruaciju. Budući da rezultata nije bilo, počeo je naporno da vežba kako bi se osećao sasvim dobro u svom telu. I taman kad su izgubili nadu, Ris je zatrudneo. Željno su iščekivali prvi pregled, a kada su konačno otišli lekaru i sve se pokazalo dobro, iznenadilo ih je što niko nije bio zatečen time da je buduća mama u stvari tata.

Saopštavanje roditeljima i deci

Nakon toga Ris je poslao mejl svojoj mami i rekao joj lepe vesti. Ona je bila oduševljena i ubeđena da će obojica biti divni očevi. Njihov sin Rili se obradovao što će dobiti društvo, ali zabrinuo se šta će drugari u školi reći kad čuju da mu je tata trudan.

S druge strane, ćerkica Hejli nije mogla da dočeka da lepu vest podeli sa svima. Ona je celom razredu rekla da joj je tata transrodna osoba i da će dobiti bebu.

Reakcije okoline

Lična bezbednost brine sve transrodne osobe, a naročito one trudne, pa je Ris smislio kako da se zaštiti od mogućih napada.

Pošto je kod njih u Portlandu i dalje hladno, za početak može da skriva stomačić pod širom odećom. Ipak, na internetu on javno govori o svojoj trudnoći. Tu objašnjava zašto je kao muškarac poželeo da zatrudni. Dobio je svakakvih komentara, i pozitivnih i manje lepih. Neki su govorili da je kao cirkuska nakaza, drugi su se iznervirali, ali samo zato što se uopšte pravda i objašnjava svoje postupke. On međutim slabo mari za sve ovo i jednostavno uživa u trudnoći.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *