Edita Majic

“IŠLA JE TRI PUTA DNEVNO U CRKVU” Poznata glumica je napustila scenu i ZAMONAŠILA SE, a sada su isplivali ŠOKANTNI detalji o sudbini zvezde sa Balkana

Pre 14 godina je odlučila da napusti scenu i ode u manastir. Bila je poznata glumica koja je igrala u brojnim predstavama. Onda se toga zasitila i svoj mir Edita Majić je pronašla u Božijoj kući.

Dugo se nije znalo zbog čega se ova hrvatska glumica opredelila za takav vid života. Skoro deceniju i po je sestra u manastiru Svetog Josipa u španskom gradu Avili. Otišla je u svet bosonogih karmelićanki i svoj život posvetila Bogu.

Sada se pojavio i intervju koji je dala pre nekoliko godina i u kojem govori o odluci da svoj život usmeri u religioznom pravcu.

– Jedna predstava, druga…Jedna slika, druga… Nikad to nije moglo da me ispuni do kraja. Nakon predstave je uvek ostajala praznina. Moja želja da se darujem drugima, da učinim nešto lepo, ostala je na tome da se trud isplatio ako se bar jednoj osobi svidelo. Bilo je premalo- rekla je Edita.

Njen proces preobraćanja je trajao pet godina. U tom periodu je išla je na misu svaki dan, a nekada i tri puta dnevno.

– Cela moja situacija kao glumice bila je posebna jer mi se činilo teško verovatnim da bi Bog u svoju službu želeo da pozove osobu koja je živela potpuno drugačije od onoga kako živi jedna Bogu posvećena osoba”, rekla je tom prilikom Edita.

Jedna je od sestara koja ne izlazi iz manastira, nema grejanje u sobi ni toplu vodu, spava u ćelijama na ležajima od slame, a veći deo godine provodi u postu i molitvi. Sada želi da živi kao pustinjakinja.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *