Dobri ljudi

Hteli su da kupe kafu beskućniku, a onda su DOŽIVELI ŠOK od osoblja kafića

Lindzi Vinson i Stjuart Henderson ostali su u šoku kad su u kafiću odbili da im prodaju kafu koju su hteli da kupe beskućniku.

Par iz Piterborga u Velikoj Britaniji pošao je na doručak, a Lindzi je na putu do toaleta primetila mladog beskućnika kako sedi ispred kafića. Porazgovarala je s njim, dala mu nešto novca i odlučila je da ga počastiti kafom.

Pokušala je da poruči kafu, ali konobar je odbio porudžbinu kad je čuo kome je namenjena.

– Pitala sam šefa smene u čemu je problem, a on mi je objasnio da su imali problema s drogom i smećem koje im beskućnici ostavljaju ispred lokala, i da zbog toga odbijaju da im posluže hranu i piće – ispričala je Lindzi za “Metro”.

Kad ga je upitala da li je imao problema konkretno s tim čovekom, potvrdio je.

– Rekla sam mu da mi je mladić ispričao kako je često čistio nered koji su ostavili drugi beskućnici, a šef se onda setio da ga je video kako čisti. I dalje nije hteo da mi proda kafu za njega, pravdajući se da su takva pravila, rekla je ona.

Beskućnik joj je tad ispričao da osoblje kafića uveče prostor ispred zaliva vodom kako bi ih sprečili da tamo spavaju.

Lindzin partner Stjuart je preko Fejsbuka uputio otvoreno pismo direktoru kompanije u čijem je vlasništvu kafić.

– Zgroženi smo ovim “pravilom” i od vas tražimo pojašnjenje zašto odbijate uslužiti mušteriju koja nekome želi da plati piće ili obrok?

Par je objasnio da u taj kafić često dolazi s devetogodišnjom kćerkom i trogodišnjim sinom, ali da će prestati ako ne uvedu neke promene.

-Zahvalna sam što moja deca nisu bila sa mnom jer ne želim da pomisle da svi ljudi imaju takav stav, rekla je Lindzi.

Kafić je u javnost poslao izvinjenje nakon što je ova priča dospela u medije, navodeći da su oni samo postupali prema savetima gradskog veća.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *