Stare slike

Estradne zvezde: nekad i sad!

Nijedna fotografija ne može biti toliko dobro sakrivena da je Google ne pronađe.

Da li ste nekada naleteli na fotografiju neke srpske pevačice… i jedva je prepoznali? Razumemo vas. Sve one sada izgledaju skoro pa savršeno, ali kakve su bile nekad? Mi zaista ne znamo kolika je zasluga plastičnih hirurga i koliko su njihove “zlatne” ruke uticale na poboljšanje izgleda naših diva, ali fotografije su pred vama, pa vi sami procenite!

Ceca

Najveća folk diva u Srbiji bila je pravi cvetak zanovetak na početku muzičke karijere – baš kao što kaže i njen prvi singl. Sem što je muzički pravac malo prilagodila trendovima, znatno je promenila i stil oblačenja, ali je uvek bila u skladu sa svojim ponašaljem. Što se fan baze tiče, ona nastavlja da raste iz godine u godinu.

Jelena Karleuša

Čini se da je pop diva Jelena Karleuša još od prvih dana u muzičkim vodama pratila modne trendove. Iako je njen prvi album bio u folk maniru, godinama je evoluirala u pop divu sa mega hitovima i specifičnim scenskim nastupom o kome se priča van granica naše države, zbog čega ne čudi što njen rad prate i inostrani mediji, ali i poznate ličnosti širom sveta.

Seka Aleksić

Možda pevačica koja je najviše avansovala na ovoj listi jeste upravo Seka Aleksić. Kada se pojavila na muzičkoj sceni, nije imala ni stil ni pravac kada je njen izgled u pitanju. Nakon višegodišnje borbe sa kilogramom, tokom koje je menjala i svoj stil, pevačica je uz pomoć savetnika našla modni izraz koji joj odlično pristaje.

Lepa Brena

Kraljica folk muzike i kiča, Lepa Brena ne odustaje od izgleda koji je furala na početku svoje karijere. Šljokice, perje, mnogo boja pa sve to zajedno – kod Brene sve to može, ali njoj to i pristaje jer – jedna je Brena.

Emina Jahović

Za razliku od mnogih koleginica, koje su preterale sa odlaskom kod plastičnog hirurga, Emina Jahović na sebi je izmenila samo ono što je smatrala neophodnim. Iako konturisanjem postiže drugačiji oblik lica od željenog, pevačica ne krije da je imala korekciju nosa. Što se njene muzike tiče, menjala se uz trendove, ali ih i postavljala, kao što je slučaj sa albumom Dalje iz 2018. godine.

Dara Bubamara

Novosadski zvrk, kako su je zvali na početku karijere, ne biste mogli da povežete sa Darom Bubamarom kakvu znamo danas – provokativno i često oskudno odevena, na početku karijere bila je kao svaka druga devojčica, nasmejana u mnogo boja i uvek vesela na sceni.

Goga Sekulić

Verujemo da bi Goga Sekulić uništila ovu fotografiju zauvek, da može. Plava zalizana kosa i stav misice, uz blagi osmeh uopšte ne odaju utisak da je reč o samouverenoj ženi, kao što je to slučaj danas. Bujnije poprsje i lice bez mladeža opisuju folkerku, koja je u međuvremenu postala daleko poznatija na muzičkoj sceni.

Nataša Bekvalac

Lepa, plavokosa Novosađanka bila je pravo osveženje na muzičkoj sceni, kada se pojavila 2001. godine. Čist pop zvuk i vitko telo izdvojili su je od drugih pevačica veoma brzo. Iako poslednjih godina voli da koketira sa zabranjenim temama u svojim numerama, ali i folk zvukom, njen stil je ostao besprekoran: na nastupima blago provokativan, ali na javnim pojavljivanjima uvek smeran i sa dozom seksepila.

Ana Nikolić

Anu Nikolić prvo smo upoznali kao učesnicu muzičkog kviza 3K dur, ali lepa Paraćinka ubrzo snimila debi album. Tada joj je nadimak bio Nika, a i dan danas se slušaju hitovi Hoću da te gledam dok se ljubiš sa njom i Januar. Često je bila u žiži javnosti zbog burnog ljubavnog života. Izgled joj se menjao u zavisnosti od kilaže, ali čini se da joj to nikada nije bio prioritet pošto, kako kaže, u svojoj koži oseća se sjajno, ma kako spolja izgledala.

Severina

Na prvi pogled, čini se da hrvatskoj pevačici godine ne mogu ništa. Njen zaštitni znak – osmeh i humor – svih ovih godina pratili su je gde god da krene. Iako mnogi tvrde da joj je popularnost porastla nakon što je u javnost procurio njen privatni video snimak, ona suvereno drži titulu jedne od najvoljenijih regionalnih pevačica. Njen stil posebno je evoluirao sa evolucijom društvenih mreža, gde je veoma aktivna.

Maja Berović

Moglo bi se reći da je ova pevačica pravi primer izreke “strpljen, spašen.” Na licu je imala nekoliko estetskih zahteva, dok je lagano gradila karijeru krunisanu prošlogodišnjim albumom Viktorijina tajna, koji je učvrstio njenu poziciju na muzičkom nebu regiona. O njenom modnom izrazu tek će se pričati, jer njene kombinacije dobijaju sve više pažnje u medijima, a promenu muzičkog stila svi su gromoglasno pozdravili 2017. godine.

Goca Tržan

Devedesetih je stekla popularnost kao deo grupe TAP 011, koja ovih dana često nastupa zajedno na raznim događajima. Ipak, Goca Tržan do sada je ostala jedna od retkih pevačica koja svoj izgled nije menjala odlaskom kod plastičnog hirurga. Njene crte lica ostale su iste, a jedino sa čime je eksperimentisala je frizura. Od brinete do plavuše, imala je i kratku i dužu kosu…

Anabela Atijas

Ako zanemarimo očigledno, a to je boja kosa, kod Anabele se fizički nije mnogo toga promenilo. Bila je deo jedne od najpopularnijih dens grupa devedesetih, Funky G, a iako je nakon početka solo karijere izdala samo jedan album, i dalje je prisutna u medijima. Sem što je malo eksperimentisala sa frizurama i brakovima, Anabela je imala i važnu promenu u svom životu: počela je da peva, jer je na prvim albumima grupe samo otvarala usta.

Dragana Mirković

Ova lista ne bi bila potpuna bez lučeta iz Kasidola. Dragana Mirković počela je karijeru vrlo mlada, sa 16 godina i bila je jedna od najpopularnijih folk pevačica. Kroz šljivike i livade stigla je do spotova koji su devedesetih godina bili najskuplja domaća produkcija, a danas ima taj luksuz da muziku snima za svoju dušu i to onda kada poželi, a ne zbog novca.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *