Slika Cece i dece

EKSKLUZIVNO, ZAVIRITE U DOM FOLK DIVE Ceca i Anastasija otkrivaju sve TAJNE svog odnosa

Da iver ne pada daleko od klade i da je Anastasija Ražnatović od svoje majke nasledila lepotu, šarm, lepe manire, inteligenciju, a umetničko znanje je nesumnjivo, ali ono što retko ko može da zna, pa čak i nasluti, jeste šta se dešava iza zatvorenih vrata porodične kuće Ražnatović. Ekipa “Scene” dobila je priliku da otvori ta vrata i saznali smo kakav je zaista odnos najpoznatije majke i ćerke u Srbiji.

Anastasija Ražnatović još nije ni stasala, a već je postala zvezda uz mamu Svetlanu Ražnatović. Prvi put je zajedno sa svojim rođenim bratom Veljkom stupila na scenu u junu 2002. kada je Ceca održala koncert na Marakani o kojem se i danas priča.

Kao samohrani roditelj, Svetlana – Ceca Ražnatović nikada nije krila da je u svoju decu kroz vaspitanje utkala pre svega ljubav, ali i slobodu izbora, te je, čim je malo porasla, Anatasija izrazila želju da krene majčinim stopama. Cecin život neodvojiv je od velikih muzičkih uspeha, pa tako nije bilo ni sumnje da će neko od njene dece krenuti njenim putem. Od te odluke nije bilo ponosnije majke od Cece koja svojoj mezimici sada daje vetar u leđa da se otisne u muzičke vode i jednog dana možda čak postane i veća zvezda od svoje mame. A Anastasiji popularnosti ne manjka s obzirom na to da je na društvenim mrežama jedna od najuticajnijih mladih dama, a na medijskom nebu među najlepšim.

Mnogi bi rekli i da ima na koga, ali u njoj se krije i mnoštvo drugih kvaliteta koje uvidite i kada su kamere ugašene. Tako je bilo i tog nedeljnog popodneva kada su nas majka i ćerka ugostile u svom velelepnom domu na Dedinju, gde smo se sreli uoči Anastasijinog dvadesetog rođendana. Još fotografija luksuznog Cecinog doma pogledajte OVDE. Potpuno opuštene i prirodne pričale su nam o svom odnosu i otkrile svoje male slatke tajne, ali i kako se spremaju za predstojeću porodičnu žurku.

I ono što je govorilo više od reči između gutljaja kafe i čašice dobrog razgovora svakako jesu njihovi osmesi, pogledi i dodiri koje su upućivale jedna drugoj i kojima su pokazale da je veza koja ih spaja pre svega prelepa i neraskidiva.

Ekskluzivne fotografije i intervju Cece i Anastasije o svemu o čemu su ćutale pogledajte u nastavku.

Ćerka folk dive Svetlane – Cece Ražnatović u ekskluzivnom intervjuu za „Scenu“ povodom svog 20. rođendana koji će proslaviti 25. maja otkriva šta u narednim godinama želi da bude njen profesionalni izazov, kakav odnos gaji sa majkom, kao i o ljubavnom životu koji je poslednjih meseci pod velom tajne.

Za šest dana puniš 20 godina, kako bi sebe opisala?

– Ne volim da govorim o sebi, najbolje je da to rade ljudi koji me poznaju. Ono što od njih najčešće čujem jeste da sam neko ko ima stav, ko je hrabar da ga iskaže, i ono što je za mene veliki kompliment to je da sam dobar prijatelj.

Svi imaju spisak želja za rođendan, koje su tvoje?

– Iako možda zvuči kao kliše, to je pre svega zdravlje, puno radosnih i lepih momenata sa mojim najbližima, i da budem uspešna u onome što budem radila. Sve ostalo je prolazno i manje važno.

Kako će izgledati slavlje?

– To će biti intimna proslava u krugu najbližih, uz dobru muziku, mnogo smeha i sjajnu atmosferu.

Da li si nekada imala neprijatnu situaciju zbog toga što si ćerka najveće balkanske zvezde?

– Takvih situacija nije bilo, jer nema ni razloga za to, bas suprotno. Srećna sam sto je moja majka svojim uspesima, koji su neosporni, i time što je baš takva kakva jeste, učinila da se osećam ponosnom što sam njena ćerka.

Oko čega se Veljko savetuje sa tobom, a oko čega ti sa njim?

– Veljko i ja imamo otvoren odnos i savetujemo jedno drugo oko svega, ali bez namere da jedno drugom ugrožavamo lični prostor. O svemu pričamo, ali ne mešamo se jedno drugom u odluke, već međusobno pružamo bezuslovnu podršku.

Koje savete nikada nisi tražila od majke?

– Njeno mišljenje mi mnogo znači, i nema razloga da o bilo čemu ne razgovaram sa njom. Međutim, dovoljno sam izgrađena kao ličnost da ispravne odluke mogu da donesem i da se nekonsultujem sa mamom, samo je bonus imati takvog prijatelja kakvog imam ja u njoj.

Jednom prilikom si izjavila da jedino čime želiš da se baviš jeste muzika. Mislis li da će ti biti teško da izgradiš ime za sebe?

– Mišljenja sam da svako treba da radi ono što voli, da se bavi nečim što ga ispunjava. Fantastična je privilegija u tome i uspeti. Naravno, za tako nešto potrebno je mnogo rada, odricanja, unapređivanja… Na to sam spremna, to je moja velika želja i uradiću sve što je u mojoj moći. Moja majka je gradila svoj put, ja gradim svoj, a svačiji put je autentičan. Trudiću se da radim najbolje što mogu, a za sve ostalo – vreme će pokazati.

Do pre nekoliko godina tvoj ljubavni život bio je pod budnim okom javnosti. Zbog čega si odlučila da to postane intima za sebe?

– Moj ljubavni život je protiv moje volje bio izložen javnosti. Sada sam starija i shvatila sam na koji način to mogu izbeći. Mislim da je to nešto što je samo moje, i tako treba i da ostane. Nema razloga da to bude tema.

Od trenutka kada je sa svega 26 godina ostala udovica, Svetlana – Ceca Ražnatović sama vodi računa o ćerki Anastasiji i sinu Veljku. Ističe da je svaka nova godina donosila druge izazove, a sve to je uspela da iznese na svojim leđima, a da pre svega bude dobar roditelj svojoj deci.

Bliži se 20 rođendan, koji je poklon tražila Anastasija?

– Nikada ni Anastasija ni Veljko nisu imali spisak želja za rođendan. Tražili su samo rođendansku žurku, što je normalno da im priuštim kao roditelj.

U kojim momentima ste najviše osetili te “lude godine” kada je Anastasija u pitanju?

– Anastasija je uvek bila mirna. Kao dete i tokom odrastanja. Nisu postojale pubertetske oscilacije, prohtevi i želje. Uvek je imala veliku dozu mirnoće u sebi, što je dijametralno različito od Veljka. Tiha je po prirodi, nikada u životu sa njom nisam imala raspravu ili problem. Ako bi i došlo do nekog problema, to je uvek rešavala mirnim, normalnim i civilizovanim razgovorom. Ne voli da ima tenziju, frku i galamu. Najbolji efekat je kada se na mirni način komunicira sa njom.

Koje je osobine nasledila od vas?

– To je možda najbolje da pitate nju. Kao što svako žensko dete od svoje majke nasledi, to su osobine koje se prenose genracijama sa kolena na koleno. Mnoga istraživanja kažu da ono što detetu, žargonski rečeno, usadite u glavu do pete godine – ostaje zauvek u njemu. Stalno sam se trudila da mi deca budu dobra, vaspitana, ulažem konstatno u njihovo obrazovanje jer je to danas veoma bitno, trudim se da im ništa ne fali i da žive život svojih vršnjaka.

Da li danas kažnjavate decu?

– Ne, jer kako možete da kaznite nekog ko ima dvadeset godina? Ne prave probleme, zato i nemam razloga da uvodim neke kazne. Porasli su, i onda kada postoji problem, rešavamo ga razgovorom. Mada se u većini slučajeva trudimo da to toga ne dođe. Kao što kaže poslovica: “bolje sprečiti, nego lečiti”.

Znate i sami koliko je težak posao pevača, a Anastasija želi da se bavi tim poslom. Sami znate da je taj posao “hleb sa sedam kora”. Da li ste nekada pokušali da je odgovorite od toga?

– Nijedan posao nije lak ako ga čovek radi profesionalno i kada je maksimalno posvećen. Sve traži žrtvu i odricanje. Svesna je toga, odrastala je i gledala kako funkcioniše moj posao. Za nju ne postoji nepoznat teren, a drugo, od trenutka kada je rekla da joj je to želja ima moju apsolutnu podršku. Smatram da je ovo jedan divan posao, pogotovo što ima pored sebe majku koja je iskusna. Imam trideset godina iskustva u šou-bizinisu, ako se tako može nazvati, i mislim da mogu da joj budem od pomoći u mnogim stvarima.

Koliko je bilo teško odgajati dvoje dece kao samohrana majka?

– Veoma teško. To znaju svi koji to rade. Roditelj je najzahtevnija uloga i obaveza. Ne postoji nijedan priručnik kako najbolje izvesti svoju decu na put. Svaki se čovek individualno trudi da svoje iskustvo i znanje prenese na svoju decu. Tako sam i ja. Pošto nisu odrastala uz oca, imala sam punu podršku sestre Lidije, i mogu vam reći da uspešno obavljamo taj zadatak. Mogu da kažem da sam ponosna na moju decu, kako su vaspitana, odgojena, obrazovana su. Dovoljno su zreli da sami donose odluke u svemu. Dok sam živa, biću im vetar u leđa za sve što im je potrebno, jer moje iskustvo i njihova energija, to može da bude samo pobeda.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *