Kinder jaja

DECI KUPILA KINDER JAJA: Čim je došla kući, sačekalo je jezivo iznenađenje!

Hristina je u jednom marketu kupila deci kinder jaje, ali nije očekivala da će dovesti njihovo zdravlje u pitanju!

Naime, čim je došla videla je da nešto nije u redu, a onda je otkrila da je rok upotrebe koji je istekao prelepljen!

– Dragi prijatelji, došli smo i do toga da se prelepljuje istekli rok trajanja na kinder jajima. Neka vam je alal tih 2-3 evra koje uštedite na račun nekog deteta – napisala je ona uz fotografiju na Tviteru.

Podsetimo, nedavnim istraživanjem Kurira otkrivene su brojne prevare trgovaca, pa tako u jednoj prodavnici rok trajanja piletine određuju prema datumu merenja, a ne prema datumu proizvodnje!

Predsednik Pokreta za zaštitu potrošača Petar Bogosavljević tada je za Kurir izjavio da je u ovakvim slučajevima reč ne samo o pravima potrošača već i o „ljudskim, elementarnim pravima“.

– Ranije je varanje prodavaca na roku trajanja nekog proizvoda bila masovna pojava, ali u poslednjih nekoliko meseci je stanje bolje. Unapređena je i tehnologija, pa je teže sakriti i prelepljivati nalepnice u hermetički zatvorenim ili upakovanim proizvodima. Dešava se da građani nekad i ne obrate pažnju na rok trajanja jer smatraju da je, ako je na polici – još uvek za upotrebu. Nažalost, ima i nepoštenih trgovaca, koji na štetu potrošača drže robu na zalihama, onda je prodaju i kad joj istekne rok trajanja, i to po istoj ceni kao da je sve u redu – kaže Bogosavljević.

Doktori upozoravaju da je posebno opasno ako u organizam unesete mleko, meso, sireve, ribu ili jaja sa isteklim rokom trajanja jer onda može doći do ozbiljnijeg trovanja organizma.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *