DEČAK (4) PAO KROZ PROZOR na trećem spratu i prošao samo sa ogrebotinama jer ga je ČUDO SPASILO

Četvorogodišnji dečak pao je juče po podne sa trećeg sprata zgrade u Kotežu, ali je pukom srećom, po svemu sudeći, prošao bez težih posledica.

– Primili smo poziv u 15.34 časa. Dečak je pao sa trećeg sprata u naselju Sutjeska u Kotežu i nakon toga nalazio se u svesnom stanju. Bio je bez vidljivih povreda, prevezen je odmah kolima pedijatrijske ekipe na reanimaciju u Urgentni centar – rekla je za “Blic” portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Dečakov pad je, po svemu sudeći, ublažio najpre udarac u obližnje drvo, a potom i u ogradu.

– Čula sam neku vrisku, nisam znala o čemu se radi, odmah sam istrčala napolje i videla dečaka kako leži na ogradi. Tek posle sam ga prepoznala – ispričala nam je komšinica Aleksandra.

Ona i njena prijateljica su odmah krenule ka njemu i uz mnogo muke uspele da ga skinu sa ograde i odvedu do njenog stana.

– Tata mu je otišao u obližnju prodavnicu, a on se valjda uplašio kada je video da su vrata zaključana. Obuo je čizmice, ogrnuo se ćebetom i krenuo do prozora… – još u šoku priča komšinica Aleksandra.

Ona i njena prijateljica su odmah pozvale Hitnu pomoć.

– Nije imao nekih vidljivih povreda, uglavnom poderotine i oguljotine, bio je potpuno svestan. Pošto je bio blatnjav, prvo smo ga presvukle i utoplile dok nisu došli lekari Hitne pomoći.

Satima kasnije o incidentu je svedočilo i ćebe koje je ostalo zakačeno na obližnjem drvetu ispod trospratnice u Kotežu.

Kako saznajemo, četvorogodišnji dečak živi sam sa ocem i podstanari su u zgradi u kojoj se desio incident. Dok je otac na poslu, čuva ga jedna žena.

– Dečak je bučan, veseo, radoznao, non-stop negde jurca, zna i da baca igračke kroz prozor. Srećom, sve se dobro završilo, kažu lekari da će biti sve u redu – zaključila je Aleksandra.

PREBAČEN U TIRŠOVU

Posle pregleda u Urgentnom centru, dečak je prebačen na dalje preglede u Dečju kliniku u Tiršovu. Kako nezvanično saznajemo, on nije zadobio teže povrede.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *