Dame vole da gledaju zensko telo! Da li znate zasto?

Zensko telo je uvek bilo zanimljivo i uzbudljivo za gledanje. Da li ste znalida dame takodje vole da gledaju zensko telo? Eovo i zasto.

U istraživanju je učestvovalo 57 muškaraca i žena kojima su pokazane seksi fotografije kako bi ocenili koliko su im atraktivni prikazani ljudi. Zatim su volonteri sedeli gledali uparene fotografije muškarca i žene. Slike su ostajale na ekranu petinu sekunde, manje nego što je potrebno za treptaj, a zatim su zamenjene tačkom. Što su brže učesnici uočili tačku, više su pažnje posvetili prethodnoj fotografiji, tvrde naučnici.

Muškarci nisu iznenadili jer su tačku primetili kad su pre nje gledali ženska tela. Ali pažnju žena jednako su privukla muška i ženska tela, iako su ispitanice u intervjuima odgovarale da su heteroseksualne i da su im se više svidele fotografije jačeg pola.

Naučnici ovo tumače na više načina. Po prvoj teoriji, seksualnost žena nije tako nepromenljiva i ukalupljena kao što je slučaj kod muškaraca. Zagovornici druge teorije kažu da dame gledaju fotografije drugih žena jer osećaju potrebu da se porede sa njima.

Izvor: Novosti

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *