Vencanje

Da li treba pozvati bivšeg momka/devojku na svadbu i kada je u redu otići na njihovo venčanje?

Jedna gošća na jučerašnjem kraljevskom venčanju, napravila je pravu pometnju svojim prisustvom

Javnost, ali i svi prisutni, ostali su u čudu kada je na venčanje princa Harija i Megan Markl stigla njegova bivša devojka Čelsi Dejvi.

Ona se pojavila na ceremoniji venčanja u prelepoj cvetnoj haljini, a nismo mogli da se ne zapitamo: da li je ok pozvati bivše na venčanje?

Mišljenja su podeljena, pa među komentarima na vest o dolasku Čelsi na venčanje bivšeg dečka ima i onih koji podržavaju njen dolazak, ali i onih koji to vide kao nešto čudno i neprijatno.

Postoji više razloga da se pojavite na venčanju vašeg bivšeg dečka ili devojke. Jedan od sebičnijih je da svima pokažete koliko ste vi fantastični i iznad situacije jer kako kažu “srećan život nakon raskida je najbolja osveta”. Drugi razlog je taj što su venčanja odlična za upoznavanje novih ljudi, pa se možda i vaša srodna duša nalazi baš na tom venčanju. Jedan od razloga, sa kojim smo mi saglasni u potpunosti, jeste da je u redu otići na venčanje bivšeg partnera ukoliko ste ostali u dobrim odnosima i želite da prisustvujete njegovom ili njenom najsrećnijem danu u životu.

Venčanja su zabavna i vi zaslužujete da se malo provedete. Nema veze ako je to venčanje nekoga s kim ste bili u vezi ako ste ostali dobri prijatelji. Ovo je idealna prilika da se provedete dobro sa svojom drugaricom koji možete da povedete kao “plus jedan”. Nemojte samo da se pojavite na ceremoniji u nameri da sa njom napravite haos i upropastite dan mladencima. To baš ne bi bilo ok!

S druge strane, razlozi da ne zovete bivše na vaše venčanje i da ne idete na venčanja kod bivših su takođe brojni. Mišljenje da bivši ne mogu da budu prijatelji ponekad ima smisla. Koliko god da ste vi ok i da ste raskrstili sa njim ili njom, srce ume da nas iznenadi. Uz to, prošlost uvek može da nas rastuži pa bi bilo bolje poštedeti i sebe i druge neprijatnih scena. Nema potrebe da bilo šta pokazujete ili dokazujete nekome s kim ste raskinuli. “Vidi kako mi je dobro bez tebe” stav nij eza venčanja, a nije fer ni prema osobi sa kojom tog dana stupate u brak.

Ukoliko je to veza koja se zamalo nije završila brakom onda tu bivšima nema mesta. Gledati druge kako zauzimaju vaše mesto neće vam ništa olakšati. Razlog da bivši ne budu na listi zvanica je svakako prevara kao razlog za vaš raskid, pogotovo ako se venčavate za osobu sa kojom ste varali ili se taj neko venčava sa nekim s kim je imao aferu dok ste bili u vezi. Tužno, tužno, tužno!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *