Trudna

Da li na ovoj fotografiji vidite nešto čudno? I lekari bili zapanjenji kako im promaklo nešto sa čim se susreću svaki dan

Tinejdžerka Šarlot Tomson iz Njukastla nije znala da će roditi bebu sve dok nije krenuo porođaj, jer kako kaže od početka nije imala nikakve znakove trudnoće.

Danas 21-godišnja Šarlot sve vreme je imala redovnu menstruaciju i mogla je da uđe u svoju veličinu odeće. Tek kada je došla u bolnicu sa krvarenjem i bolnim grčevima u stomaku, lekari su joj rekli da će roditi. Ćerka Moli je stigla na svet dva sata kasnije.

“Bilo je strašno po prvi put postati mama bez ikakvog upozorenja i pripreme. Stomak mi je bio potpuno ravan i sve vreme sam imala menstruaciju, tako da je to bio potpuni šok kada sam saznala da se porađam. Ali ne bih menjala Moli ni za šta na svetu i veoma sam srećna zbog svega”, rekla je Šarlot.

Neke žene doživljavaju vaginalno krvarenje tokom trudnoće koje može imati niz različitih uzroka, uključujući cervikalne promene, vaginalne infekcije i momenat kada se embrion prvi put implantira u zid materice.

Šarlot, koja je zatrudnela sa bivšim dečkom, rekla je da je za vreme trudnoće nabacila svega jedan kilogram i da se osećala umornije nego obično, ali je te simptome prepisala životnom stilu devojke koja često izlazi po žurkama.

“Mislila sam da je to sve zbog toga što često izlazim. Sve vreme sam mogla da uđem u svoju staru odeću, pa sam te simptome prosto ignorisala”, objasnila je ona.

U decembru 2015. Šarlot se probudila u 2.30 u bolovima i shvatila je da krvari. Bol je postajao sve gori i ona je taksijem otišla do bolnice. Na ultrazvuku je utvrđeno da je u devetom mesecu trudnoće i da je porođaj upravo krenuo.

“Počela sam da paničim kako nisam spremna i da ništa od stvari za bebu nisam kupila. Plašila sam se i kako će moji roditelji da reaguju kada saznaju da imam bebu”, ispričala je Šarlot.

U 4.30 časova medicinska sestra je pozvala Šarlotine roditelje i rekla im da je njihova ćerka trudna.

“Moji roditelji su mislili da sam tek nekoliko nedelja trudna i da sam imala pobačaj”, kaže Šarlot i nastavlja: “Plakala sam kada su stigli i ubeđivala ih da nisam imala pojma da sam trudna. Bili su zaista uzbuđeni zbog svog prvog unučeta”, rekla je šarlot.

Moli je rođena dva sata kasnije. Doktor je objasnio da se beba smestila Šarlot ispod rebara i zato joj je stomak ostao ravan.

“Čim sam uzela Moli u ruke odmah sam je zavolela. Bila je savršena”, rekla je srećna mama koja kaže da sa Molinim ocem nije u kontaktu, ali da joj u podizanju bebe veliku pomoć pružaju njeni roditelji.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *