Banane

ČUVENA BANANA DIJETA: Skinite 5 kilograma za samo dve nedelje!

Nakon što je u Japanu izašla knjiga o banana dijeti, nastao je pravi banana-bum

To je priča Japanca Vatanabe, koji je pomoću ove dijete izgubio 18 kilograma za par meseci.

Zašto je ova dijeta postala popularna? Vatanabe tvrdi da je za gubitak suvišne težine potrebno zameniti uobičajen doručak sa bananama sa mlakom vodom.

Hitoši Vatanabe kaže da kombinacija banana sa vodom sobne temperature dovodi do ubrzanja metabolizma, zato čovek koji se pridržava ove dijete, za ručak i večeru može jesti sve što želite, ali i dalje će gubiti suvišne kilograme.

Takođe, nezrele banane sadrže otporni skrob, zbog kojeg se mi osećamo sitim. Kao rezultat, proces sagorevanja masti je još intenzivniji, 30% brže, nego pomoću tradicionalnih metoda. A voda, sobne temperature poboljšava varenje, i smanjuje osećaj gladi.

Pravila jutarnje banana-dijete:

Doručak je sačinjen samo od banana i vode. Možete pojesti jednu veliku ili 2 banane srednje veličine. Banane moraju biti sveže

Za doručak možete pojesti jednu veliku ili dve banane srednje veličine

Ručak i večera: svi ostali obroci su uobičajeni. Ipak, preporučljivo je da se pridržavate nekoliko jedostavnih pravila, koja će vam pomoći u gubljenju suvišnih kilograma u toku ove dijete:

Nikada ne jedite do potpune sitosti. Najbolje je ustati od stola sa osećajem da je još otprilike peti deo vašeg želuca slobodan.

Večerajte najkasnije do 20 časova, optimalno vreme – 18 sati. Ako osećate glad, nakon rane večere, pojedite neku voćku, ili musli sa jogurtom.

Za vreme ručka i večere isključite deserte iz svog jelovnika. Ako želite pojesti nešto slatko, jedite voće.

Pijte dosta vode i druge tečnosti. Najbolje je piti vodu sobne temperature u manjim gutljajima. Ne piti 30 minuta nakon obroka.

U razmacima između obroka možete popiti čaj, kafu, sok. S vremena na vreme dozvoljen je i alkohol.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *