Crni imaju veci penis – istina ili ne?

Uglvnom se govori o tom kako crnci imaju veci penis od belaca. Iako se stlno o tome prica ne znamo d ali je to zaist aistina ili ne. evo odgovora.

Da li ste se ikada zapitali da li veličina penisa može da se zaključi prema veličini nekog drugog dela tela i da li veličina ima bilo kakve veze s rasom muškarca? Šta stoji u pozadini uopštenog mišljenja da crnci imaju najveće, a Azijci najmanje i da li tu ima rasizma?
Naučno je potvrđeno da u toj izreci ima i malo istine, a antropologija se tim pitanjem bavila više od sto godina. Mnogobrojna istraživanja su dala različite rezultate, a većina ih je dokazala da je prosečna dužina penisa zaista najveća kod tamnoputih muškaraca.
Kod Azijaca je u najnovijem američkom istraživanju procanat muškaraca opadao obrnuto proporcialno s dužinom penisa, zato su pri dužini od 18-20 cm ostala samo dva procenta Azijaca. Isto toliko crnaca je bilo pored dužine 10-12 cm, gde je bilo 27 procenata Azijaca.
Zaslugom međunarodnih podataka proizvođači kondoma su započeli drugačiji način proizvodnje svojih proizvoda za izvoz. Počeli su da uzimaju u obzir prosečne dužine penisa. U EU trenutno najduže kondome prodaju u Francuskoj.
druge strane teoriju o povezanosti rase i dužine penisa neki naučnici pobijaju, jer istraživači nisu uzimali u obzir i telesnu visinu. Azijci su u proseku i niži od tamnoputih muškaraca. Ako postoji povezanost između telesne visine i veličine penisa, onda nije čudno zašto tamnoputi muškarci imaju veće penise od belaca i azijaca.
Postoji i objašnjenje koje je u autobiografiji dao pisac Ričard Rajt 1940. godine, on kaže da ga je u detinjstvu jedan dečak pitao da li je istina da crnci imaju veći. To je na kraju objasnilo da je ovaj stereotip nastao iz ropstva, jer su tamnoputi ljudi tada bili poređeni sa mazgama jer su toliko radili.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *