TVITER

BRZO MENJAJTE ŠIFRU! Opasnost na popularnoj društvenoj mreži! HITNO se ulogujte i pratite UPUTSTVO

Važno upozorenje!

Korisnicima društvene mreže Tviter, ova kompanija savetuje da promene svoje lozinke, koje su zbog greške u zaštiti kompromitovane

Kompanija Tviter saopštila je u četvrtak da je nedavno otkrila grešku koja je omogućila da se lozinke čuvaju u nezaštićenoj formi, ali da nema indikacija da je bilo zloupotreba lozinki. Ipak se korisnicima preporučuje da promene svoje lozinke. Pogotovo, ukoliko su istu koristili za bilo kakve druge servise, mejlove, mobilne telefone, a pogotovo platne kartice, moraju da promene lozinku.

Ta kompanija je saopštila da ona šifre štiti tako što ih pretvara u nasumičan skup brojeva i slova, ali da je taj “bug” doveo do toga da lozinka bude vidljiva pre nego što nastupi ta zaštita.

Ovo nije toliko opasno za obične korisnike, ukoliko ne koriste isti pass za sve uređaje, gedžete, ili platne kartice, pa tako mogu biti oštećeni. Ali, pošto znamo da se američki predsednik Tramp često oglašava i objavljuje strateške poteze na Tviteru, zamislite da neko provali u njegov profil i objavi rat Rusiji.

UDARNE VESTI ZA KORISNIKE FEJSBUKA! Drastična promena na MESINDŽERU! Zaboravite stari način pisanja

Popularna društvena mreža Fejsbuk uskoro će u potpunosti redizajnirati Mesindžer kako bi korisnicima omogućila mnogo jednostavnije korišćenje aplikacije za ćaskanje koja je godinama unazad punjena nepotrebnim igricama i opcijama.

– Kada šaljete poruke, zaista želite brzo i jednostavno iskustvo. Kako bismo se fokusirali na ove ideje, želimo da napravimo remont dizajna Messengera – rekao je direktor i osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg.

Osvežena aplikacija Fejsbuk Mesindžera trebalo bi da bude dostupna korisnicima uskoro. Tim “Facebookovih” stručnjaka radi na njoj od početka ove godine.

Novi Mesindžer navodno će imati crnu pozadinu. Dno aplikacije pojednostavljeno je na tri glavna taba koja su fokusirana na komunikaciju, piše Klix.

Ikone za kameru i video chat ostaju dostupne na vrhu aplikacije. Mnoge opcije ostaće iste na Mesondžeru, ali će njegovo korišćenje u velikoj meri biti olakšano.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *