Kursadzije

BORBA ZA GOLI ŽIVOT: Teška sudbina glumaca iz “Kursadžija”!

Nije im nimalo lako!
Umetnici iz humorističkog serijala “Kursadžije” na svojim leđima nose teško breme.

Branko Babović poznatiji kao Đuro Palica imao je već dve operacije i čeka treću, Ivani Panzalović je dečko pucao u glavu pre nego što je izvršio samoubistvo, Bane Vidaković nije zadovoljan situacijom u zemlji u kojoj živi, Ranko Goranović Gedža je danas raznosač pica… Život ih nije mazio, ali se oni stojički bore svaki dan.

Glumac Branko Babović je prošle godine u oktobru hitno primljen u bolnicu, a lekari su se nekoliko sati borili za njegov život.

Kada je operisao debelo crevo, ubačena mu je stoma, tačnije kesa koja je regulisala probavni trakt. Stomu su mu lekari izvadili pre više od deset dana.

– Tačno je da sam bio na još jednoj operaciji, ali ja bih to pre nazvao rutinskom operacijom. U 99% slučajeva nakon što imate tešku operaciju debelog creva, kao što sam ja imao prošle godine, sledi i operacija ovakvog tipa. Izvukli su mi kesu, to se zove zatvaranje stome. Creva su vraćena na svoje mesto. Operacija je trajala sat vremena. Sada sam dobro, počeo sam polako da šetam i uživam u lepom vremenu i, što je najbitnije, imam dobru stolicu – ispričao je Branko za “Blic” koji u oktobru ponovo ide na rutinsku operaciju estetskog tipa.

Glumica Ivana Panzalović poznata po ulozi seksi profesorke u “Kursadžijama” početkom septembra 2017. jedva je ostala živa kada joj je momak Srđan Cvetanović pucao u glavu.

Plastični hirurg je presudio sebi, ali se Ivana ipak izborila. Ona je istakla da joj je 2017. bila najteža godina.

– Jeste najteža godina. Prethodna tri meseca mogu da stanu u prethodnih trideset mog života. Jako teška je bila, mučna, ali i poučna. Zato što sam shvatila da je svaki problem rešiv i da iz svega možemo da izađemo jači – rekla je Ivana Panzalović u ekskluzivnoj ispovesti za “Blic”.

Ona je istakla da su je mikromilimetri delili od smrti.

Odavno je jasno da je pozicija umetnika u Srbiji donekle dovedena u loš položaj. Glumci moraju da se snalaze na različite načine kako bi njihovi komadi ugledali svetlost dana. Na različite načine se dovijaju kako bi stigli do šire publike da bi im predstavili neko ostvarenje.

Ista sudbina je zadesila i glumca Sašu Pantića, poznatog po serijalu “Kursadžije”. Popularni Albanac iz ovog sitkoma, uslikan je kako prodaje karte na šetalištu u Budvi.

Popularni Albanac se trudi da na pošten način zaradi za hleb i približi pozorište širim narodnim masama.

Ranko Goranović je magistar defektologije, a poznat je po ulozi Gedže u TV i pozorišnom serijalu “Kursadžije”. On je punih 19 godina radio u Vodovodu, a onda je dobio otkaz. Sada se bavi raznošenjem pice.

– Desilo mi se ono što se desilo i oko 51% građana u Srbiji koji preživljavaju. To su otkazi i pripremanje za ulazak u Evropu – iskren je Ranko koji nije prestao da se bavi glumom ni nakon otkaza.

Inače, Ranko Goranović je u avgustu prošle godine polomio stopalo nakon čega su nastali trombovi, te je hitno hospitalizovan. Iz bolničke postelje tada je poručio za “Blic” da je na vreme otišao kod lekara, inače pitanje da li bi bio živ.

– Tada su mi rekli da sam u zadnji čas došao, ne znam da li bih preživeo tu noć ili sledeću?! – rekao je Ranko.

Bane Vidaković koji je i dalje u glumi, živi kao sav normalan svet i jednom prilikom je izjavio da je Srbijom zavladao polusvet.

– Sve ovo što se dešava nas je vratilo 100 godina unazad i tako se pojavio polusvet i zauzeo pozicije. Sad je teško motivisati mlade da ostanu ovde. Svako inteligentno mlado stvorenje želi da se dokaže negde, ali kad vidi ko mu odlučuje o sudbini, oni se razočaraju i beže. Sve to me baca u depresiju jer ne znam ko će ostati da ugasi svetlo u kafani na Balkanu – zaključio je Bane Vidaković.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *