Ubila majku

Bila je tinejdžerka i naručila je ubistvo svoje majke: Bolje mi je u zatvoru, nego pored nje

Kad neko kaže da se u zatvoru oseća slobodnije nego da živi s osobom koja mu je dala sve osim slobode, ostaje pitanje kakav je to onda život bio. Džipsi Riz Blančard (26) iz Mizurija organizovala je ubistvo svoje majke Di Di (48), jer joj je život pretvorila u pakao.

Džipsi je kao devojčica često bila u medijima. Posećivale su je zvezde, zemlju su obilazile njene slike iz bolesničkog kreveta. Ona je bila hrabra mala junakinja koja vodi tešku bitku s leukemijom, mišićnom distrofijom i drugim zdravstvenim problemima. Bila je prikovana za kolica, hranili su je na sondu, nije imala prilike da stekne prijatelje i mislila je da će umreti svaki čas. Međutim, znala je da zapravo može da hoda, da dobro vidi i čuje, kao i da može da žvaće i guta hranu. Znala je i da je bolesna, jer joj je to celog života govorila majka.

– Mislila sam da je ona anđeo. Anđeo koji ne može učiniti ništa loše – rekla je Džipsi. A onda je kao tinejdžerka shvatila kako je sve što zna o sebi laž. Naime, devojčica koja je čitav život u invalidskim kolicima zapravo nikada nije bila bolesna, već je njena majka i nju i sve oko sebe uverila u to kako ona u svakom trenutku vodi bitku za svoj život. I svi su joj verovali.

Bilo ko da pogleda fotografije iz njenog detinjstva vidi bolesnu devojčicu. Jedino što prkosi celoj priči je njen široki osmeh sa sjajem u očima.

Džipsi je počela da ispituje svet oko sebe kad je ušla u tinejdžerske godine i shvatila je da se jednostavno oseća dobro i da može da hoda. No, Di Di je počela da je verbalno zlostavlja, a nakon što je Džipsi pobegla od kuće, vezala ju je za krevet.

Tad već devojka, Džipsi je počela da se jako plaši majke, koja bi je katkad udarila ako bi išta pogrešno uradila ili rekla. Međutim, nije htela da se lako preda, a umesto toga napravila je sebi profil kako bi našla dečka na internetu. Tako je upoznala Nikolasa Gaddžona, čoveka koji je nasmrt izbo njenu majku.

Njih dvoje su bili u vezi čak dve godine, što Di Di nije znala. Jedne večeri 2015. godine, nakon što se uverila da je mama zaspala, Džipsi je uvela Nikolasa u njihovu kuću, a onda se sakrila u svoju sobu i začula vrisak. Imala je poriv da pomogne, Di Di ju je zvala, ali ubrzo je utihnula, a Džipsi joj nije pomogla.

Di Di je policija pronašla mrtvu u lokvi krvi, a devojke nigde nije bilo. Nekoliko dana kasnije našli su je u Viskonzinu i otkrili da je ona zaista zdrava.

Džipsi je trenutno na služenju desetogodišnje kazne, a suđenje Nikolasu, koji ne priznaje krivicu, i dalje traje.

Nakon svega što je preživela, sada je napokon na miru sama sa sobom, a novinarki ABC-a kazala je da od svih zdravstvenih problema u koje ju je majka uveravala da ih ima tačno samo jedno – slabije vidi na jedno oko.

“Bolje mi je u zatvoru, nego da živim pored nje. Ona me je ubijala godinama”, izjavila je.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *