Ako vaš muškarac ima ovih 9 osobina – NE ISPUŠTAJTE GA!

Zbog nekih stvari pojedine žene se zaljubljuju, a druge raskidaju.

Postoje određene karakteristike koje većina heteroseksualnih žena traži kod muškaraca – blagost, smisao za humor i shvatanje da se borba za jednakost polova i dalje odvija, ali…

Neki aspekti ličnosti muškarca mogu značiti za jednu ženu raskid, za drugu je to istovremeno razlog za zaljubljivanje.

Ako se pitate da li da stupite u brak sa trenutnim partnerom, zapitajte se da li poseduje ove osobine. Ako ih nema, to ne znači da on nije vaša srodna duša, ali ako ih ima – sreća je na vašoj strani.

1. Pametan je

Studija Škole ekonomije Hanken iz Finske zaključila je da su inteligentniji muškarci manje skloni prevarama. Veća je verovatnoća da će se pametni muškarci oženiti i ostati u braku. Ako se možda brinete jer je vaš dečko pametniji od vas, nemojte da vas to zaplaši jer nije sve u inteligenciji, a imaćete muškarca koji će vrlo verovatno biti odan.

2. Zasmejava vas

Pronaći nekog s kime možete zajedno da se smejete je ključno – čak i ako svi ostali kolutaju očima na njegove šale. Ako su vama smešne, to je jedino bitno.

3. Aktivno podržava vašu karijeru

Jedna studija je otkrila da su muževi bili odlučujući faktor kod 2/3 žena koje su dale otkaz na poslu, često iz razloga što su mislile da je njihova dužnost da podižu decu. Iako su žene u studiji smatrale da ih njihovu muževi podržavaju, otkrile su da su oni odbijali da promene svoj radni raspored ili da pomognu više oko dece.

4. Trudi se da ostvari dobar odnos sa vašom porodicom i prijateljima, baš kao i vi sa njegovima

Nije neuobičajeno da žena okonča svoj društveni život i preuzme muževljev, ali je retko da muškarac uradi isto po ulasku u vezu.

Održavanje vaših prijateljstava je veoma važno, pa se osigurajte da ste sa muškarcem koji ne samo što podržava vaše druženje, već i sam čini napore da ostvari dobar odnos sa vašim društvom.

5. Emotivno je inteligentan

Stereotipi govore da žene stalno pričaju o svojim emocijama, dok muškarci “ne plaču”. Iako to naravno nije tačno, važno je da svaka osoba u vezi ima određeni nivo emocionalne inteligencije.

Studije govore da su žene bolje u razmatranju mišljenja i stavova svojih partnera od muškaraca, što je ključno za zdravu vezu.

6. Poštuje vaše mišljenje i sluša šta govorite

Zatvorenost uma nije crta koja je rezervisana za određeni pol, ali ako je vaš parter ubeđen da je uvek u pravu i nikad ne razmatra vaše argumente, to nije dobar znak. Ako muškarac odbija uticaj svoje partnerke, to možda znači da ima problema sa autoritetima, kaže dr Džon Gotman, autor knjige “Sedam principa za dobar brak” (The Seven Principles for Making Marriage Work).

7. Voljan je da uloži trud

Studija Univerziteta Teksas otkrila je da se najuspešnije veze ne svode na kompatibilnost već na rad na odnosu. Ako vi i vaš partner uvek tragate za sledećom dobrom stvari umesto da se posvetite vašem odnosu, to ne sluti na dobro.

8. Slavi vaša postignuća

Imati takvog partnera ne samo što ćete se osjećati sjajno, takvi parovi su zadovoljniji sa svojom vezom nego oni koji reaguju negativno ili su indiferentni spram uspeha druge strane.

9. Deli vaše vrednosti

Imati iste poglede na život može biti ključno za uspešan odnos. Što su vam ličnosti sličnije, verovatnije je da ćete pristupati problemima na sličan način. Takođe je verovatno da će slični pogledi i deljenje vrednosti u životu dovesti do većeg nivoa međusobnog poštovanja.

Naravno, ako vaš partner nema pobrojane osobine, to ne znači da treba da raskinete s njim – na kraju krajeva, svi mi tragamo za različitim stvarima u ljudima i odnosu s njima.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *