Razlika u Godinama

Da li znate koja razlika u godinama između partnera je IDEALNA ZA VEZU ILI BRAK?

Prema istraživanju sprovedenom na 3.000 žena i muškaraca širom Evrope, postoji formula koja povećava šanse za uspeh veze ili braka

Kako bi veza između životnih partnera uspela i bila kvalitetna u nju je potrebno ulagati puno truda, s partnerom razgovarati otvoreno i biti spreman na odricanje. Ipak, čini se da i za vezu i za brak postoji matematička formula, koja se krije u razlici u godinama.

Kvalitetna veza i odnos između partnera zavise od niza faktora. Razumevanje, odricanje, požrtvovnost i naravno, ljubav, ključni su za uspeh svakog braka i veze, ali čini se da se kvalitet veze može meriti i u brojkama.

Naime, prema istraživanju sprovedenom na 3.000 žena i muškaraca širom Evrope, postoji formula koja povećava šanse za uspeh veze ili braka. Reč je o razlici u godinama između partnera koja, kako tvrde naučnicii, ima idealnu brojku.

Prema objašnjenju psihologa, veza u kojoj je muškarac stariji od žene pet godina ima najveće šanse za uspeh. Suprotno tome, veze u kojima je muškarac stariji 20 godina ili više imaju najmanje šanse za kvalitetan zajednički život.

Dokazano je da žene emotivno sazrevaju mnogo pre muškaraca pa je razmak od 3 do 5 godina dovoljan da bi partneri bili na istom emocionalnom nivou.

S druge strane, partneri različitih generacija će sigurno imati različite poglede na životne vrednosti, drugačije ukuse i stavove, zbog čega s vremenom može doći do nerešivih nesuglasica.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *