Auto

5 zagonetki koje su mačji kašalj ljudima sa dobrim opažanjem

Najbolje zagonetke su one koje uzimaju svakodnevne predmete, ideje ili događaja i zatraže od nas da ih posmatramo na načine na koje ih nikada ne bismo posmatrali. Mi smo danas pripremili šest zabavnih i naizgled jednostavnih zagonetki koje će biti pravi izazov i najiskusnijima u rešavanju mozgalica. Zbog toga, smestite se udobno, koncentrišite se i bacite na rešavanje!

1. Upucan i preživeo

U petak uveče, Robert je otišao u bioskop kako bi gledao film sa svojom omiljenom glumicom. Nažalost, ispostavilo se da je film dosadan. Razočaran, odlazi u toalet i kada je otkrio da je prazan, ispaljuje metak iz svog revolvera među svoje oči. Nakon 5 minuta, izlazi iz kupatila i odlazi kući živ.

Kako je preživeo pucanj?

2. Požar u šumi

Dva prijatelja, Džejms i Majkl, pešačili su kroz veoma suvu šumu kada su videli ogromni šumski požar kako im se približava. Sa druge strane staze nalazi se ogromn planina na koju je nemoguće da se popnu kako bi pobegli. Vetar nanosi vatru ka njima i oni misle da će u toku dana stići do njih. Majkl uverava Džejmsa da neće umreti i da je poneo kutiju šibica, kolače i dovoljno vode da prežive dan.

Kakav je Majklov plan za bekstvo?

3. Čitanje u mraku

Džejms i njegova žena Marija sedeli su u njihovoj porodičnoj sobi. Dok je Džejms gledao TV, Marija je čitala. Oko 23 sata, nestalo je struje, pa je Džejms otišao na spavanje, ali Marija je nastavila da čita.

Bez svetla u sobi, kako je Marija čitala?

4. Muškarac u crnom

Muškarac sa preplanulom kožom, crnom kosom i crnom odećom, stoji na putu bez uličnog svetla. Automobil koji se kreće ovim putem bez farova, uz škripu kočnica zaustavlja se nekoliko sekundi pre nego što bi ga pregazio.

Bez uličnog svetla i sa isključenim farovima, kako je vozač automobila video čoveka?

5. Kuća sa zamkama

Donald se probudio i shvatio da je zarobljen u sobi sa 4 vrata. U sobi se nalazio dušek na kome je Donald spavao, nešto hrane, dispanzer za vodu i flašica kako ne bi umro od gladi ili žeđi. Kada se Donald približio vratima kako bi izašao, začuo je obaveštenje koje ga upozorava o tome šta leži iza svakih vrata.
Iza prvih vrata nalazi se soba duga 50 metara ispunjena otrovnim gasom. Iza drugih vrata nalazi se bomba koja će eksplodirati čim se vrata otvore. Iza trećih i četvrtih vrata, nalaze se otrovne zmije i gladne ajkule.

Koja vrata je Donald izabrao i zašto?

Odgovori:

1. Robert je pucao među svoje oči u svoj odraz u ogledalu u kupatilu.
2. Šumski požari zahtevaju drvo, žbunje ili travu kako bi se širili. Korišćenjem šibica mogu započeti požar blizu litice. Vetar će oduvati vatru ka litici i sagoreti svu vegetaciju u okolini. Onda mogu potražiti sklonite u izgorelom području.
3. Marija može da čita u mraku jer je slepa i čita na Brajevoj azbuci.
4. Vozač ga je video jer je bio dan, a ne noć.
5. Donald može da pobegne kroz prva vrata, odnosno sobu ispunjenu otrovnim gasom. On mora da isprazni dispanzer za vodu i da ga stavi na glavu tako da vazduh ne može ni da uđe ni da izađe. Tada može bezbedno disati u dispanzeru i protrčati kroz sobu sa otrovnim gasom.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *