5 najsmešnijih viceva ikada prema naučnicima sa Oksforda

Istraživači s Univerziteta u Oksfordu bacili su se na zadatak pronalaženja pet najsmešnijih viceva. Da li su zaista toliko smešni?

Procenite sami!

Puž sa stavom

Muškarac sedi u sobi kada čuje da neko kuca. Otvara vrata i ugleda puža na tremu. Uzme ga i baci daleko u dvorište. Tri godine posle opet neko zakuca.

On opet otvori vrata i ugleda istog puža koji mu ljutito kaže: “Dobro, šta je bilo ono?”

Duh i idiot

Tri prijatelja zaglave na pustom ostrvu i nađu magičnu lampu s duhom koji svakome obeća da će ispuniti jednu želju.

Prvi poželi da ga vrati kući. Drugi poželi isto. Treći kaže: “Usamljen sam. Želio bih da se moji prijatelji vrate.”

Dečak i berberin

Dečak ulazi kod berberina, a berberin šapne mušteriji: “Ovo je najgluplji dečak na svetu. Sad ću vam dokazati.” Berberin u levu ruku uzme novčanicu od 10 maraka, u desnu dve kovanice od dve marke, a zatim pozove dečaka i pita ga: “Koje želiš?”.

Dečak uzme kovanice i izađe. “Šta sam vam rekao”, kaže berberin te doda: “Taj mali nikada neće naučiti”. Kasnije, mušterija napusti berberina i ugleda dečaka kako izlazi iz prodavnice sa sladoledom.

“Hej mali, zašto si uzeo kovanice, a ne novčanicu?”, upita ga. Dečak, zadovoljno ližući sladoled odgovori: “Zato što će, onaj dan kada odlučim da uzmem 10 maraka, igra biti gotova”.

Jedan u milion

Kina ima više od milijardu stanovnika. Milijardu! To znači da tamo čak i ako si “jedan u milion”, postoji još barem hiljadu istih.

Trka s medvedom

Dva planinara šetaju šumom kada ugledaju medveda na udaljenosti od 50 metara. Medved ih primeti i krene prema njima. Jedan od muškaraca brzo skine ranac, izvadi patike i počne da ih panično obuva.

Drugi ga zbunjeno upita: “Šta to radiš? Patike ti neće pomoći da budeš brži od medveda”, a ovaj mu odgovori: “Važno je samo da budem brži od tebe!”

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *