Metabolizam

5 mitova o metabolizmu u koje morate da prestanete da verujete

Odlučili smo da stavimo tačku jednom zauvek na neke od najpopularnijih mitova koji su vezani za metabolizam, jer smatramo da ćemo vam na ovaj način otvoriti oči i da ćemo vam olakšati da postignete vaše željene rezultate i da brže i bolje izgubite kilograme.

Što pre prestanete da verujete u ove mitove, pre ćete uspeti da izgubite kilograme…

1. Veliki obroci usporavaju metabolizam

Mnogi smatraju da ako jedu obilno da se na taj način njihov metabolizam usporava i da se oni tako goje. Istraživanja su pokazala da ovo ne utiče na metabolizam i da količina hrane koju unesete nema nikakav efekat na njegovu briznu.

2. Preskakanje obroka usporava metabolizam

Sigurni smo da ste čuli za ono pravilo koje glasi „imajte na dan 5 obroka“. Ovo pravilo je važno za pravilno funkcionisanje tela, ali nema nikakav uticaj na metabolizam. Ogroman broj ljudi misli da preskakanje obroka dovodi do usporavanja metabolizma, ali istraživanja govore drugačije.

3. Pića sa kofeinom ubrzavaju metabolizam

Tačno je da pića sa kofeinom postižu ubrzanje metabolizma, ali to ubrzanje ne može biti toliko veliko da vam omogući magičan gubitak kilograma. Ako pijete kafu ili slična pića, potrebno je da dobro korigujete ishranu kako biste videli rezultate.

4. Utvrđen je rođenjem

Mnogi smatraju da se metabolizam ne može mnogo promeniti i da je određen rođenjem, ali istraživanja su pokazala da se putem treninga i teretane metabolizam može ubrzati. Ako trenirate i ako povećate mišićnu masu, onda će vašem telu trebati više energije da održi mišiće, a samim tim će se metabolizam ubrzati.

5. Ljute papričice ubrzavaju emtabolizam

Papričice utiču na varenje i na vaš kardiovaskularni sistem ali istražavanja su pokazala da papričice nemaju nikakav uticaj na ubrzavanje metabolizma.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *