4 zagonetki sa začkoljicom koje će vas držati budnim čitave noći

Mnoga istraživanja su pokazala da je rešavanje zagonetki i pitalica izuzetno korisno za mozak. Ono izoštrava um, popravlja pamćenje i uči vas da obraćate pažnju i na najmanje detalje.

Uostalom, veoma je zabavno. Mi smo pripremili nekoliko zagonetki oko kojih ćete morati dobro da se potrudite. Pročitajte pažllljivo sve informacije jer se odgovor krije među njima. Srećno!

1. Misterija sa jabukom

U sobi se nalazi 10 ljudi i svi vide celu sobu i svakog u sobi. Želite da postavite jabuku tako da je svi vide, osim jedne osobe.

Pitanje: Gde ćete postaviti jabuku?

Odgovor:

Postavićete jabuku na nečiju glavu.

2. Automobil protiv automobila

Postoje dva automobila, plavi ide 60 km/h, a crveni 40 km/h. Krenuli su u isto vreme, ali ipak će se u jednom momentu sresti.

Pitanje: Kako je to moguće?

Odgovor:

Putuju u suprotnim smerovima.

3. Misterija sa drvetom jabuke

Dve prijateljice, Marija i Ana, krenule su u šetnju po šumi. Iznenada, počela je kiša, a devojke su ugledale napuštenu kuću i rešile da u njoj potraže sklonište. Kada je kiša stala, prijateljice su bile suve, ali veoma gladne. Otišle su različitim putevima da potraže voće. Ana je pronašla drvo jabuke, ali kada je krenula da jede jabuku, pretvorila se u drvo. Pola sata kasnije, Marija se tu stvorila i začula glas: “Tvoja prijateljica je pretvorena u drvo i moraš je pronaći ako želiš da je vratiš danas. Imaš jednu priliku. Ako pogrešiš, ona će ostati drvo zauvek.”

Pitanje: Kako je Marija otkrila koje je drvo njena prijateljica?

Odgovor:

Kako je kiša padala malo ranije, sva stabla moraju biti mokra. Jedino stablo koje nije bilo mokro, jeste njena prijateljica Ana.

4. Koji čovek nosi najveći teret?

Odgovor: Čovek u sredini nosi 25% više težine.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *