Devojka mi je psiho

11 znakova da vam je devojka „psiho“

Evo kad treba da pobegnete glavom bez obzira, koliko god vam se dopadala devojka s kojom ste u vezi. I devojke za koje biste se na prvi pogled zakleli da su normalne posle nekog vremena mogu da se pretvore u čudovišta van kontrole.

Evo kako to obično počinje.

“Češlja vam” po telefonu, iako joj to niste dozvolili. Prvo neobavezno baci pogled, vama preko ramena, a onda kad se vratite iz kupatila shvatite da telefon nije tamo gde ste ga ostavili… Znate da ćete veče provesti objašnjavajući da je koleginica s posla samo – koleginica s posla.

Postala je ljubomorna preko svake mere. Muka vam je kad samo pomislite da treba zajedno da se vidite sa vašim prijateljima iz detinjstva ili kolegama sa posla, jer će sigurno biti neka žena koja je lepša od nje… Ili neka za koju će ona uvrteti u glavu da je lepša… A onda ćete morati do kasno u noć da objašnjavate da niste ni gledali u njenom pravcu, a kamoli flertovali. I nećete imati uspeha u pokušaju da se opravdate.

Započinje svađe bez ikakvog smisla. Možda joj je dosadno, možda samo želi pažnju, ali primećujete da se svađate sve više, da sve svađe započinje ona i da vam se isto hvata odgovarali – ne odgovarali.

Ako joj iste sekunde ne odgovorite na poruku, bićete zatrpani gomilom novih poruka, a posle pet minuta, odustaće od dopisivanja i počeće da vas zove. Ne obazire se na to što ste možda na poslu, u gužvi, ili prosto spavate. Ako ne odgovorite momentalno, crno vam se piše.

Niste primetili novu haljinu, novu frizuru (iako je bilo u pitanju “psihološko”, praktično nevidljivo šišanje), novi lak za nokte? Odmah ćete biti optuženi da je više ne volite. Ili, da se viđate sa nekim sa strane, u zavisnosti od toga koliko ste joj se zamerili jer ne razlikujete ciklama i ružičastu nijansu karmina. Ili laka za nokte. Ili nešto slično.

Dešavalo se da vas fizički napadne. Devojke umeju da budu agresivne ponekad. Ali to nikad nije ni simpatično ni smešno. Čak i ako ste neuporedivo snažniji od nje, šamar je nedopustiv. Gađanje stvarima, takođe.

Uhodi vas na društvenim mrežama. Kad nešto objavite, ne prođe ni pet minuta, eto je. Ko bi normalan posvetio prečešljavanju partnerovog Instagrama veći deo dana?

Špijunira vas. Najavili ste da idete na piće s kolegama posle posla u obližnji kafić, i posle pola sata vidite je kako “slučajno” prolazi baš tuda?

Laže da bi privukla vašu pažnju. Pokušava da vas napravi ljubomornim, izmišlja neverovatne događaje samo da bi videla kako ćete reagovati. Manipuliše vama, lažima, samo da biste morali da joj posvetite svaki trenutak. Shvatate da ne može da podnese ideju da svoje slobodno vreme provedete bilo kako osim sa njom.

Odjednom se duri ako biste prosto da spavate popodne, umesto da idete s njom u šetnju, nezadovoljno se mršti ako kažete da ćete otići kod roditelja na ručak za vikend… Jer, vaš svet ima da se vrti oko nje, ostali mogu da se čiste, koliko god vi voleli te ostale.

Pretvorila se u nepresušni izvor pitanja, i razgovor sa njom sve češće liči na isleđivanje, jer vas istu stvar pita na više različitih načina, kao da želi da vas “uhvati” u laži. Želi da zna kad ste tačno stigli kući sa posla, u kojem ste tačno kafiću bili na pivu, s kim i zašto… Naporno, zar ne? Ako morate da odgovorite na više pitanja u vezi sa bilo kakvim “solo” izlaskom, nego što su vam roditelji postavljali kad ste imali 16 godina…

Vreme je da se pozdravite.

To odavno već nije ljubav, već bolestan odnos koji će vam potrošiti i snagu i energiju na nešto što nikad neće moći da bude veza kakvu želite.

Ako prepoznajete ovaj obrazac ponašanja, razgovarajte i nastavite dalje, svako svojim putem.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *