Pitalica

10 teških pitalica koje će pošteno namučiti vaš mozak!

Ne treba vežbati samo telo, već i mozak, zar ne? Ako se slažete sa nama, sigurni smo da će uživati u ovom “fitnesu” za mozak koji smo vam pripremili. Pred vama je 10 zanimljivih pitalica, koje možda na prvi pogled deluju jednostavno, ali verujte nam, moraćete dobro da mućnete glavom. Smestite se udobno i hajde da razmrdamo te sive ćelije! Da počnemo!

1. Prema Međunarodnoj asocijaciji avio saobraćaja, ova dva putnika nikako ne smeju da sede u istom redu u avionu. Ko su oni?

Mačka i pas.

2. Grupa žena je ušla u lokalni autobus. Iako u autobusu nije gužva, sve su sele na zadnja sedišta. Zbog čega?

U Iranu ste. Mala deca oba pola i žene moraju da sede u zadnjem delu autobusa.

3. 1445. godine, ljudi u Moskvi su pomislili da se suočavaju sa apokalipsom, kada su crkvena zvona počela da zvone istovremeno sama od sebe. Međutim, isti “sudnji dan” dogodio se 1091. godine u Kijevu, i 1802. godine, opet u Moskvi. Šta je bio razlog tome?

Zemljotres

4. Meštani u Mjanmaru (Burmi), gaje stoku i živinu, ali ih skoro nikada ne kolju, pa čak ni živinu. Oni obično prodaju životinje marketima, uglavnom u susednim zemljama poput Kine, i onda otkupljuju nazad meso. Zašto ovako troše vreme i novac?

Zbog budističke doktrine “Ne ubiti ili povrediti nijedno živo biće”.

5. Nekada je skraćivanje repa bila uobičajena praksa u Evropi, bez obzira na rasu pasa. Zašto?

Zato što su vlasnici pasa oporezovani na osnovu dužine repa pasa, pa je skraćivanje bilo naširoko primenjivano da bi se smanjile poreske obaveze.

6. Svakoga dana, naša planeta Zemlja postaje sve teža; zapravo dobije 60 tona čega?

Kosmičke prašine.

7. Šta Rusija, Turska i Egipat imaju zajedničko?

Prostiru se na dva kontinenta.

8. 1945. godine, svako pile ubijenu u gradu Muzo u Kolumbiji, bilo je predmet ispitivanja od strane javnog funkcionera. Otkud tako čudan zakon?

Da bi izvadili sve smaragde pronađene u želucu.

9. 1965. godine, Pele je dobio zlatnu medalju od brazilskog ministra obrazovanja za svoju autobiografsku knjigu “Pele”. Zašto je ta knjiga imala toliki značaj za obrazovanje?

Zato što je na hiljade nepismenih Brazilaca počelo da uči da čita sa samo jednim ciljem – da pročita Peleovu knjigu.

10. 1997. godine, kada su državni zvaničnici u Tabasku u Meksiku odlučili da zabrane sve vrste piva da bi smanjili alkoholizam koji je bio u porastu. Naišli su na poprilično negativne reakcije. Onda je Kongres došao na sjajnu ideju: zabraniće prodaju samo jedne vrste piva. Koje je to pivo bilo?

Hladno pivo.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *