Help

10 teških pitalica koje će pošteno namučiti vaš mozak!

Ne treba vežbati samo telo, već i mozak, zar ne? Ako se slažete sa nama, sigurni smo da će uživati u ovom “fitnesu” za mozak koji smo vam pripremili. Pred vama je 10 zanimljivih pitalica, koje možda na prvi pogled deluju jednostavno, ali verujte nam, moraćete dobro da mućnete glavom. Smestite se udobno i hajde da razmrdamo te sive ćelije! Da počnemo!

1. Neka afrička plemena nose na nogama pune vrećice insekata kada idu noću u lov. Zašto su im oni potrebni?

Da bi im osvetljavali put (u tim vrećicama se nalaze svici).

2. U Svazilendu, nikada ne smete uznemiravati senatora dok radi OVO na sednici parlamenta, zato što se možda konsultuje sa velikim precima u tom momentu. Šta on zapravo radi?

Spava.

3. Mali grad u Andaluziji u Španiji, prva je luka na svetu koja je počela da naplaćuje trgovcima korišćenje njenih dokova. Koje je ime grada?

Tarifa.

4. Ova reka u Oregonu u SAD, drži rekord u Ginisovoj knjizi kao najkraća reka na svetu, duga 130 metara. Njeno ime, koje počinje slovom “D”, verovatno je i najkraće ime za reku na svetu. Kako se zove?

Reka D.

5. Atronauti kažu da iz svemira korita reka liče na krvotok živog organizma. Kakva zanimljiva opservacija! Slučajnost ili ne, tokom Drugog svetskog rata, doktori su koristili OVU vodu umesto krvne plazme. O kojoj vodi se radi?

Doktori su koristili morsku vodu da bi spašavali živote, kada je nestalo medicinskih zaliha.

6. Daltonistima nije bilo dozvoljeno da obavljaju vojnu lsužbu u vazduhoplovstvu SAD-a pre 1941. godine.Međutim, situacija s epromenila početkom Drugog svetskog rata – iznenada, oni su postali traženiji od svih kandidata. Zašto?

Oni su lako uočavali kamuflaže neprijatelja.

7. Morsko dno nekih Severnih mora čestoima duge, uske brazde. One dostižu više stotina metara dužine, i skoro 5 metara u dubinu. Ko je odgovoran za ovaj fenomen?
Ledene sante i morski ledeni grebeni.

8. Prva božićna jelka u zatvorenom prostoru, bila je baš tu. Gde tačno?

Uneli su jelku u kuću i okačili je da visi sa plafona.

9. Čini se da svake godine, oko Nove godine, Island postavi novi rekord u prodaji OVOG konkretnog proizvoda. Koji je proizvod u pitanju?

Vatromet. Zakon Islanda kaže da svako može da kupi i koristi vatromet u određenom periodu oko Nove godine.

10. Kako ćete odirivanjem samo jedne čaše, napraviti da se smenjuju pune i prazne?

Sipajte iz druge čaše u petu čašu!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *